default-image

Χιλιάδες ακίνητα περνούν στο Δημόσιο έως το τέλος του χρόνου

Ελλάδα
Χιλιάδες ακίνητα περνούν στο Δημόσιο έως το τέλος του χρόνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη δικαιοδοσία του δημοσίου θα περάσουν χιλιάδες ακίνητα "αγνώστου ιδιοκτήτη" τα οποία δεν έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο, με τα πρώτα δράματα να γίνονται ορατά σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, καθώς 10.000 περίπου ακίνητα αναμένεται να αλλάξουν χέρια μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κτηματολογίου, από τα 200.000 ακίνητα αγνώστου ιδιοκτήτη, περίπου 160.000 είναι οικόπεδα και αγροτεμάχια και 40.00 κτίρια, διαμερίσματα και καταστήματα.

Όπως προβλέπεται από το νόμο, όσα ακίνητα δε δηλωθούν εγκαίρως στο Κτηματολόγιο θα περιέρχονται στο δημόσιο. Αυτό θα συμβεί μετά το πέρας 12ετίας από την ίδρυση Κτηματολογικού γραφείου.

Στο Ηράκλειο ιδρύθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 2010 γεγονός που σημαίνει ότι στις 2 Δεκεμβρίου του 2022, τα ακίνητα αγνώστου ιδιοκτήτη θα περιέλθουν στο δημόσιο.

Όπως εκτιμάται τα αδήλωτα ακίνητα στο Ηράκλειο κυμαίνονται από 10% έως 15% ενώ ακίνητα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι της τάξης του 40%. Πρόκειται για προβλήματα γεωμετρίας δηλαδή διαστάσεων εμβαδού αλλά και προβλήματα τίτλων.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News