Ειδήσεις

ΙΣΑ: Να δοθεί παράταση προθεσμία δήλωσης παραμονής των επικουρικών

Με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά την παράταση της προθεσμίας δήλωσης παραμονής στον κατάλογο των επικουρικών ιατρών.

Όπως επισημαίνεται, αν και το υπουργείου ανακοίνωσε την παράταση της σχετικής προθεσμίας έως τις 18 Αυγούστου, εντούτοις ο ΙΣΑ για μία σειρά λόγω αντιπροτείνει την περαιτέρω παράταση έως τα τέλη Αυγούστου.

Ο ΙΣΑ εξηγεί ότι «μ' αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων ιατρών, γεγονός στο οποίο δεσμευόμαστε και εμείς να συμβάλλουμε, προκειμένου να μην χάσουν τη δυνατότητα άσκησης του δικαιώματος τους για δήλωση προτίμησης και τοποθέτησης σε θέση επικουρικού ιατρού».

Ιδιαίτερα, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση, επισημαίνουμε ότι το σχετικό δικαίωμα αποτελεί για πολλούς νέους ιατρούς μοναδική λύση για την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος εν μέσω της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας. Οποιαδήποτε άλλη αντιμετώπιση θα είναι όχι αδικαιολόγητη, αλλά και άδικη για τους νέους συναδέλφους.

Σχόλια