Ειδήσεις

Ν. Μαριάς: "Να πετάξουμε την τρόικα έξω από την πατρίδα μας"

Στη Σάμο βρέθηκε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς για την 191η Επέτειο από τη νικηφόρα Ναυμαχία των Ελλήνων κατά των τούρκων στα στενά της Μυκάλης και στη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης για τη Μεταμόρφωση  του Σωτήρος στον ομώνυμο Ναό, το διήμερο 5-6 Αυγούστου 2015.

Ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες», καθηγητής Νότης Μαριάς, μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων έδωσε το δικό του μήνυμα: «παλεύουμε ενωμένοι για να πετάξουμε την τρόικα έξω από την πατρίδα μας».

«Διπλή γιορτή σήμερα για το έθνος μας. Γιορτάζουμε όλοι τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος αλλά και την 191η Επέτειο της νικηφόρας Ναυμαχίας των προγόνων μας κατά των τούρκων κατακτητών, εδώ στα στενά της Μυκάλης. Όπως και στην αρχαιότητα, στις 27 Αυγούστου 479 π.Χ. όταν οι Έλληνες στη Μυκάλη κατατρόπωσαν τους Πέρσες έτσι και στις 6 Αυγούστου 1824, ξανά  εδώ στη Μυκάλη, ο Ελληνικός στόλος διέλυσε τον τουρκικό στόλο, απελευθέρωσε τη Σάμο, εδραίωσε την Ελληνική επανάσταση και στέριωσε την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας», δήλωσε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής.

«Το μήνυμα της Επετείου της νικηφόρας Ναυμαχίας της Μυκάλης για εθνική ανεξαρτησία είναι ακόμη επίκαιρο καθώς οι τοκογλύφοι δανειστές με τα μνημόνια έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους και προτεκτοράτο της νεοαποικιακής γερμανικής Ευρώπης», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ.Μαριάς.

Ολοκληρώνοντας ο κ.Μαριάς ανέφερε πως «από εδώ από το Πυθαγόρειο της Σάμου στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και νίκης προς όλους τους συμπατριώτες μας. Ενωμένοι παλεύουμε αποφασιστικά για να πετάξουμε την τρόικα έξω από την πατρίδα μας και  να ξαναπάρουμε πίσω την Ελλάδα».

Σχόλια