Ειδήσεις

Χριστοδουλοπούλου: Διαχωρισμός Αμυγδαλέζας και Βοτανικού

Σαφή διαχωρισμό μεταξύ του χώρου στην Αμυγδαλέζα και εκείνου στον Βοτανικό ο οποίος ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους πρόσφυγες από το Πεδίον του Άρεως, έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, δηλώνοντας ότι «η Αμυγδαλέζα είναι χώρος κράτησης με αστυνομικές εγκαταστάσεις και με την πλειοψηφία των κρατουμένων να είναι ποινικοί κρατούμενοι που ολοκλήρωσαν την ποινή τους και πρέπει να απελαθούν και λίγοι που συλλαμβάνονται χωρίς να έχουν χαρτιά μέχρι να διευκρινιστεί το καθεστώς τους».

Σε αντίθεση ανέφερε πως «ο χώρος που θα δημιουργηθεί στον Βοτανικό θα είναι ελεύθερος, καθώς οι πρόσφυγες θα μπαίνουν και θα βγαίνουν ό,τι ώρα θέλουν. Δεν μπορούν οι άνθρωποι που έχουν μπει από τα νησιά και έχουν πάρει άδεια προσωρινής παραμονής να εγκλειστούν σε στρατόπεδο κράτησης, πρέπει να πάνε σε χώρους φιλοξενίας» σημείωσε, αναγνωρίζοντας ότι «η μεταφορά δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη και αξιολογώντας ως θετικό ότι βρέθηκε ο χώρος σε συνεργασία και με τον δήμαρχο».

Για την κατάσταση στο Πεδίον του Άρεως, η υπουργός τόνισε ότι «κάνουμε τα πάντα για να είναι η ζωή τους εκεί η προσωρινή καλύτερη», ενώ εξηγώντας την κυβερνητική στρατηγική είπε ότι «δώσαμε μήνυμα αρχικά ότι ο χώρος δεν θα είναι μόνιμος» αλλά «όταν είδαμε ότι έρχονταν όλο και περισσότερο αποφασίσαμε να προσφέρουμε ό,τι έχει το κράτος σε παροχές για να είναι η ζωή τους καλύτερη».

Εκτίμησε ότι το Πεδίον του Άρεως έχει μετατραπεί σε «πάρκο αλληλεγγύης», ενώ υποστήριξε ότι και στη Γερμανία που έχει 11 εκατομμύρια αλλοδαπούς αυτοί μένουν στα πάρκα μέσα σε σκηνές, όπως αναφέρει το in.gr.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου είπε ότι την Τετάρτη τοποθετήθηκαν πιλοτικά πέντε σπίτια στον χώρο στον Βοτανικό και ότι από σήμερα, Πέμπτη, θα γίνει πλήρης ανάπτυξη όλων των σπιτιών με την χωρητικότητα να εκτιμάται στα 600 άτομα. Στο Πεδίον του Άρεως, όπως είπε, υπολογίζεται ότι μένει ένας σταθερός αριθμός που κυμαίνεται -με τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις- γύρω στα 400 άτομα.

Για τον υπό διαμόρφωση χώρο στον Βοτανικό συμπλήρωσε ότι θα είναι περιφραγμένος, με αστυνομικές περιπολίες γύρω από αυτόν, ενώ σημείωσε ότι θα υπάρξουν εκτός των σπιτιών και μεγάλες σκηνές αλλά και χώροι συγκέντρωσης για παιδιά και ενήλικες για όσο διάστημα θα θελήσουν να μείνουν.

Σχόλια