Ειδήσεις

Συνάντηση Βαρδαβά με ΝΟΔΕ Ηρακλείου ΝΔ για τον αθλητισμό

Ολοκληρώθηκε σήμερα η συνάντηση του αντιδημάρχου Κώστα Βαρδαβά με κλιμάκιο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας. Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν θέματα αθλητισμού και ανάπτυξης του. Την σύσταση και λειτουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης από άνεργους γυμναστές πρότεινε η ΝΟΔΕ για την αξιοποίηση και λειτουργία μέρους των αθλητικών υποδομών του Δήμου Ηρακλείου με μικρό κόστος για τον πολίτη και πολλαπλό όφελος για την κοινωνία.

Πιο αναλυτικά, με τον Αντιδήμαρχο Κώστα Βαρδαβά αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού και Ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου Ηρακλείου συναντήθηκε σήμερα κλιμάκιο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ, αποτελούμενο από τους Κων/νο Ζεκεντέ Περιφερειάρχη Κρήτης του κόμματος, Νίκο Αντωνακάκη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ και Υπεύθυνο του Γραφείου Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ΝΟΔΕ Ηρακλείου, Γιάννη Δεικτάκη Περιφερειακό Σύμβουλο και υποψ. Βουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Μπαμιεδάκη υποψ.βουλευτή της ΝΔ και Γιώργο Βαρδαβά μέλος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Κατά την διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε πολύ καλό κλίμα τονίστηκε η ανάγκη στελέχωσης του Δήμου με εξειδικευμένο προσωπικό στην οικονομική λογιστική επιστήμη, στις νέες τεχνολογίες, σε μηχανικούς και σε μηχανολόγους αλλά και τον ευρύτερο τομέα του περιβάλλοντος ώστε ο πολίτης να λαμβάνει τις υπηρεσίες εκείνες που αρμόζουν σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη όπως είναι το Ηράκλειο.

Στο θέμα των αθλητικών υποδομών επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη ενίσχυσης από την πολιτεία της κοστοβόρας συντήρησης τους, έστω και μερικός, όπως συνέβαινε το προηγούμενο διάστημα. ενώ παράλληλα τονίστηκε ότι με δεδομένο πως η πόλη μας διαθέτει σύγχρονες αθλητικές υποδομές υψηλής ποιότητας επιβάλλεται η ανάδειξη του Ηρακλείου σε Αθλητικό τουριστικό προορισμό με την διοργάνωση ή φιλοξενία μεγάλων αθλητικών γεγονότων διεθνούς βεληνεκούς σε συνεργασία με άλλους φορείς και οργανισμούς.

Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου θεωρώντας πως η ενίσχυση της προσπάθειας για την καλύτερη οργάνωση και αξιοποίηση των αθλητικών υποδομών είναι η καλύτερη απάντηση δημιουργικής διεξόδου ιδιαίτερα της νέας γενιάς μέσα στο αβέβαιο πολιτικοκοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που ζούμε πρότεινε στον κ. Βαρδαβά ο Δημος να στηρίξει την σύσταση και λειτουργία μιας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝΣΕΠ) στην οποία θα συμμετέχουν οι πολλοί άνεργοι γυμναστές μας αλλά και άνεργοι άλλων ειδικοτήτων που θα αναλάβουν την αξιοποίηση και λειτουργία μέρους των αθλητικών υποδομών του Δήμου Ηρακλείου, κυρίως σε περιφερειακές περιοχές, με μικρό κόστος για τον πολίτη και πολλαπλό όφελος για την κοινωνία μας.

Τέλος η ΝΟΔΕ δεσμεύτηκε στην προώθηση των θεμάτων που συζητήθηκαν στα αρμόδια όργανα του Κόμματος για παρεμβάσεις τους στα αρμόδια Υπουργεία και στα Ευρωπαϊκά όργανα ώστε σταδιακά να μπορούν να δοθούν λύσεις και βοήθειες προς όφελος του Δήμου και κατ' επέκταση όλων των Ηρακλειωτών.

Σχόλια