Ειδήσεις

Με πρόσιμο άνω του 2% το χρηματιστήριο μετά την 26η Ιουνίου

Kέρδη άνω του 2% καταγράφει ο Γενικός Δείκτης τιμών, σε μία προσπάθεια να ξεκολλήσει από τα χαμηλά τρία ετών που έχει βρεθεί, με τις μετοχές των ΕΤΕ και Eurobank και να διαφοροποιούνται σε σχέση με τις άλλες δυο. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ηγείται των κερδών στον 25άρη, καταγράφοντας άνοδο κοντά στο 20% και ακολουθεί η Eurobank, σημειώνοντας κέρδη 13,5%.

Οι Alpha Bank και Τρ. Πειραιώς επιχειρούν να ακολουθήσουν το σημερινό trend αν και στην πρώτη ο πωλητής παραμένει. Η Alpha Bank υποχωρεί -2,68% και η Τρ. Πειραιώς ενισχύεται 3,62%.

Τα warrants ακολουθούν τη δική τους αυτόνομη πορεία με το ΕΤΕΤΠ και ΑΛΦΑΤΠ  να καταγράφουν διψήφια κέρδη, ενώ της Τρ. Πειραιώς κερδίζει 11,76%.

Στην υπόλοιπη αγορά, η μετοχή της Coca Cola μετά τη χθεσινή άνοδο στο κλείσιμο της συνεδρίασης, 7,6% στην αρχή της συνεδρίασης υποχώρησε 3,51% ενώ αυτή την ώρα κερδίζει 2%. Η Αεροπορία Αιγαίου (-1,7%) αν και η μετοχή έχει κερδίσει πάνω από 11% στη μετά capital control, Λεωφόρο Αθηνών.

Σημαντικά κέρδη σημειώνουν τα υπόλοιπα Blue chips. Ενδεικτικά αναφέρονται οι ΕΥΔΑΠ (+6,46%), Lamda Development ( +5,69%), Folli Follie (+4.86%), ΔΕΗ (+4,02%), ΕΛΠΕ (+3,36%), Βιοχάλκο (+3,54%) και Μυτιληναίος (+1,73%).

Στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση, αντιδρά και η Τρ. Αττικής (+19,23%) μετά από πιέσεις 63% που έχει καταγράψει σε τρεις συνεδριάσεις και ακολουθούν οι ΣΩΛΚ (+8,78%), ΜΙΓ (+8,7%) ΥΓΕΙΑ (+7,45%) ενώ Intracom και Frigoglass υποχωρούν 2,46% και 2,2% αντίστοιχα. Η μετοχή της Τρ. Κύπρου κινείται 1,5% χαμηλότερα στα 0,197 ευρώ.

Υποτονικός είναι όγκος συναλλαγών για την ώρα στα προθεσμιακά συμβόλαια, ενώ αξιόλογο στοιχείο παραμένει η μεγάλη διεύρυνση του premium σε όλες τις τιμές των τραπεζικών ΣΜΕ ενώ και το συμβόλαιο του δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης διαπραγματεύεται 3% υψηλότερα του υποκείμενου δείκτη.

Ο τζίρος στη spot αγορά διαμορφώνεται ικανοποιητικά επίπεδα, στα 30 εκατ. ευρώ.

Εδώ να επισημανθεί ότι από σήμερα επανέρχεται το καθεστώς του Αυτόματου Μηχανισμού Ελέγχου Μεταβλητότητας (ΑΜΕΜ) που ίσχυε πριν το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου, την 29η Ιουνίου.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια