default-image

Εικόνες ντροπής στο ΚΤΕΟ ιδιοκτησίας της περιφέρειας

Κρήτη
Εικόνες ντροπής στο ΚΤΕΟ ιδιοκτησίας της περιφέρειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προκαλούν οι εικόνες εγκατάλειψης στο χώρο του ΚΤΕΟ ιδιοκτησίας Περιφέρειας Κρήτης, που λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα κάθε Πέμπτη ενώ τις υπόλοιπες ημέρες παραμένει κλειστό.

Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων, είτε μέσω μίσθωσης σε ιδιώτες ( όχι ξεπούλημα), είτε με τη στέγαση υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης εξοικονομώντας και χρήματα σε μία ομολογουμένως δύσκολη περίοδο, προτείνει με παρέμβαση του προς τον περιφερειάρχη και το περιφερειακό συμβούλιο ο σύμβουλος Γιάννης Λεονταράκης, ο οποίος επισκεπτόμενος το ΚΤΕΟ ήρθε αντιμέτωπος με τις εικόνες αυτές.

Ο ίδιος μιλά για εγκατάλειψη της δημόσιας περιουσίας ,  αφημένης στην τύχη της, λεηλατημένη από τους επιτηδείους.

Στην επιστολή του προς περιφερειάρχη και περιφερειακό συμβούλιο επισημαίνει:

Κύριε Περιφερειάρχη,

Την εβδομάδα που μας πέρασε επισκέφτηκα το ΚΤΕΟ (κέντρο τεχνικού ελέγχου οχημάτων) που βρίσκεται επί της εθνικής οδού Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου στο ύψος του Καρτερού, ιδιοκτησίας της Περιφέρειας Κρήτης και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης μεταφορών.

Πραγματικά οι εικόνες που αντίκρισα ήταν αποκαρδιωτικές, χωρίς να θέλω να υπερβάλλω αυτό που συνάντησα θα μπορούσε να περιγραφεί με τις λέξεις εγκατάλειψη και λεηλασία!

Πέραν κάθε Πέμπτης που είναι ανοιχτό για τον έλεγχο οχημάτων που προορίζονται για ταξινόμηση, την υπόλοιπη εβδομάδα παραμένει κλειστό!

Σημειωτέων ότι δεν υπολείπεται σε τίποτα από τεχνικής άποψης από τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ.

Εγκαταστάσεις και εξοπλισμός πληρωμένα από τους Έλληνες φορολογούμενους κυριολεκτικά στο έλεος τους.

Από μαρτυρίες μάλιστα μου έγινε γνωστό ότι παλαιότερα έγιναν  διαρρήξεις, με την ζημιά από τα απολεσθέντα να ανέρχεται σε αξιοσέβαστα ποσά.

Εν ολίγοις γροθιά στο στομάχι η εικόνα που συναντάει κάποιος εισερχόμενος στις εγκαταστάσεις!

Κατανοώ ότι με την απελευθέρωση των αδειών πού δόθηκαν για δημιουργία ΚΤΕΟ από ιδιώτες εκ των πραγμάτων έθεσαν εκτός συναγωνισμού και προτίμησης το δημόσιο ΚΤΕΟ.

Γνωρίζω ότι παλαιότερα έγιναν προσπάθειες για την μεταφορά υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης στις εν λόγω εγκαταστάσεις, χωρίς αποτέλεσμα.

Κύριε Περιφερειάρχη είναι γνωστή η προσωπική σας ευαισθησία αλλά και της Περιφέρειας Κρήτης σε πάρα πολλά ζητήματα που αφορούν το νησί μας, ανάλογη θα είναι και η στάση σας-μας σε θέματα που αφορούν δημόσια περιουσία!

Άμεσα λοιπόν θα πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες αξιοποίησης των εγκαταστάσεων, είτε μέσω μίσθωσης σε ιδιώτες (ΟΧΙ φυσικά με την μορφή των ιδιωτικοποιήσεων που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας), είτε με τη στέγαση υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης εξοικονομώντας και χρήματα σε μία ομολογουμένως δύσκολη περίοδο.

Άλλωστε στο σημείο που βρίσκεται το ΚΤΕΟ υπάρχει κυκλοφοριακή διασύνδεση και σε συνεννόηση με το ΚΤΕΛ θα μπορούσε να υπάρξει και στάση λεωφορείων για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Όπως επίσης θα μπορούσε να δοθεί και σε διάφορους αξιόπιστους φορείς που έχουν ανάγκη στέγασης, με το κόστος συντήρησης να βαραίνει τους ίδιους.

Σε κάθε περίπτωση κ.Περιφερειάρχη είναι κρίμα ένα τέτοιο περιουσιακό στοιχείο της Περιφέρειας Κρήτης να παραμένει ανεκμετάλλευτο και έρμαιο της φυσικής και ανθρώπινης φθοράς.    

Σας επισυνάπτω ορισμένες φωτογραφίες για να έχετε μία εικόνα αλλά σε κάθε περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν το μέγεθος που σας περιέγραψα παραπάνω.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News