Ειδήσεις

Ρέθυμνο: Ξεκινούν εσκαφές φωλιών θαλάσσιων χελωνών

Ξεκινούν οι δημόσιες εκσκαφές των φωλιών θαλάσσιων χελωνών, που έγιναν το φετινό καλοκαίρι στις παραλίες από την πόλη του Ρεθύμνου έως τη Σκαλέτα, όπως ενημερώνει ο "ΑΡΧΕΛΩΝ".

«Δημόσια εκσκαφή» ονομάζεται το άνοιγμα κάθε φωλιάς, που γίνεται από εκπαιδευμένους εθελοντές του «ΑΡΧΕΛΩΝ», όταν προσκαλείται και κοινό. Το άνοιγμα της φωλιάς γίνεται πάντα έπειτα από το πέρας συγκεκριμένων ημερών, όταν τα χελωνάκια έχουν όλα εκκολαφθεί.

Με τον τρόπο αυτό καταγράφεται από τον «ΑΡΧΕΛΩΝ» το ποσοστό της επιτυχίας της εκκόλαψης, δηλαδή πόσα από αυτά πήγαν με επιτυχία στο νερό και πόσα δεν εκκολάφθηκαν και για ποιο λόγο. Πολύ συχνά μέσα στη φωλιά βρίσκονται και αργοπορημένα χελωνάκια, τα οποία και απεγκλωβίζονται προσεκτικά από τους εθελοντές του «ΑΡΧΕΛΩΝ» και οδηγούνται με συγκεκριμένο τρόπο στο νερό, κάτι που ενθουσιάζει ιδιαίτερα τους παρατηρητές της δημόσιας εκσκαφής.

Το πρόγραμμα εκσκαφών έχει ως εξής:

Δευτέρα 10/8: Aquila Rithymna Beach hotel, Άδελε.

Τετάρτη 12/8: Eva Bay hotel, Αδελιανός Κάμπος.

Πέμπτη 13/8: Anna Hotel Apartments, Μισίρια.

Το πρόγραμμα των δημόσιων εκσκαφών θα ανανεώνεται κάθε βδομάδα και θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Ρεθύμνης, στον Ενημερωτικό Σταθμό του «ΑΡΧΕΛΩΝ», στο ενετικό λιμάνι στην πόλη του Ρεθύμνου, καθώς και στην επίσημη σελίδα του «ΑΡΧΕΛΩΝ» στο facebook.

Σχόλια