default-image

ΗΠΑ: Ξεκίνησαν οι επιδρομές κατά των τζιχαντιστών

Κόσμος
ΗΠΑ: Ξεκίνησαν οι επιδρομές κατά των τζιχαντιστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησαν τις επιδρομές οι ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας, πλήττοντας στόχους των ισλαμιστών και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Μετά την απόφαση της Τουρκίας να χρησιμοποιήσουν αεροσκάφη των ΗΠΑ τις αεροπορικές της βάσεις στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, πραγματοποιήθηκε η πρώτη αεροπορική επιδρομή κατά θέσεων των τζιχαντιστών στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με την τουρκική Hurriyet, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν την πρώτη επίθεση κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία χρησιμοποιώντας την βάση Ιντσιρλίκ. Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκαν πτήσεις και μη επανδρωμένων αεροσκαφών που έπληξαν στόχους κοντά στην Ράκα.

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε ανακοινώσει πως μαχητικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ καταφθάνουν στις τουρκικές αεροπορικές βάσεις και «μία πλήρης επιχείρηση εναντίον των μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλίφατο θα εξαπολυθεί σύντομα».

Παράλληλα, ο τούρκος υπουργός μιλώντας στο CNN έκανε λόγο για «πρόοδο» στη συμφωνία για τη χρήση της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News