Ειδήσεις

AEGEAN: Άγγιξε τους 1,5 εκατ επιβάτες, με αύξηση τον Ιούλιο

Σημαντική αύξηση και το μήνα Ιούλιο παρουσίασε η επιβατική κίνηση της AEGEAN, αποτέλεσμα των διευρυμένων συνδέσεων του δικτύου της εταιρείας, αλλά και της άμεσης αντίδρασής της με στοχευμένες προσφορές στην κάμψη ζήτησης που δημιούργησαν η αβεβαιότητα και τα capital controls.

Η αύξηση της εταιρείας σε επιβάτες εξωτερικού ήταν, για άλλη μια φορά τον Ιούλιο, πολλαπλάσια του μέσου όρου της αγοράς, συνεισφέροντας έμπρακτα στον ελληνικό τουρισμό και την οικονομία της χώρας.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2015 η εταιρεία μετέφερε 1.473.568 επιβάτες, 240 χιλ. περισσότερους σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014, καταγράφοντας αύξηση 19% στη συνολική επιβατική κίνηση.

Ιδιαίτερα υψηλή ήταν η αύξηση στις πτήσεις εξωτερικού, καθώς έφτασε το 28% έναντι του Ιουλίου του 2014, αθροιστικά από τις 9 βάσεις της εταιρείας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Κέρκυρα, Καλαμάτα, Κω και Λάρνακα.

Η μεγαλύτερη ανάπτυξη για το 2015 ήρθε στην κίνηση εξωτερικού προς την Αθήνα με 37% αύξηση και 808.450 επιβάτες, με 16 νέους προορισμούς που εγκαινίασε η εταιρεία, όπως Όσλο, Ελσίνκι, Μάλτα, Ντουμπρόβνικ, Τουλούζη, Μπορντό, Αλεξάνδρεια, Ριάντ και Τεχεράνη. Εξίσου σημαντική ήταν και η αύξηση 30% της κίνησης εξωτερικού προς τη βάση του Ηρακλείου, αλλά και 15% για τη βάση της Ρόδου, επίδοση ιδιαίτερα θετική για την εταιρεία, εφόσον η συνολική αγορά προς αυτούς τους προορισμούς το πρώτο εξάμηνο παρουσίασε μικρή κάμψη, κυρίως λόγω της Ρωσίας.

Σημαντική ήταν η ενεργοποίηση της εταιρείας και στο εσωτερικό της χώρας, όπου τα capital controls και το κλείσιμο των τραπεζών για μεγάλο διάστημα περιόρισαν σημαντικά τις δυνατότητες των Ελλήνων και τον εσωτερικό τουρισμό, που στηρίζει κυρίως τα μικρότερα νησιά. Η AEGEAN πέτυχε 10% αύξηση στην κίνηση έναντι του Ιουλίου του 2014. Η αύξηση αυτή επετεύχθη με συνεχείς προσφορές, περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά, με στόχο να κάνουν διακοπές οι Έλληνες επιβάτες παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Ακόμη πιο σημαντική ήταν η αύξηση που επετεύχθη στις «άγονες» γραμμές, που στηρίχθηκαν φέτος με περισσότερες πτήσεις και ενισχυμένη συνδεσιμότητα με το εξωτερικό και είχαν αύξηση 25%, με μερικές από αυτές να έχουν ακόμη μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης.

Σχόλια