Ειδήσεις

Στην Κρήτη ο σπουδαίος χιλιανός Tomas Hirsch

Στην Κρήτη θα βρεθεί ο αντιπρόεδρος του Ανθρωπιστικού Κόμματος της Χιλής, Tomas Hirsch. Ο Tomas Hirsch ως μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Λατινικής Αμερικής, ήταν μέρος της έκθεσης «Προσωπικότητες και Αγώνες της μη-βίας», αποτελώντας πηγή έμπνευσης για χιλιάδες παιδιά στο Ηράκλειο, όπως παρουσιάστηκε και σε μια σχετική έκθεση πριν 2 χρόνια στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Ο Tomas Hirsch θα δώσει το παρόν σε διάφορες εκδηλώσεις του νησιού όπως στο TEDxAnogeia, στην εκδήλωση τιμής για τα θύματα που χάθηκα στη Ναγκασάκι και Χιροσίμα.

Ο Tomas Hirsch θεωρείται μία από τις σύγχρονες μορφές της ενεργής μη-βίας μέσα από τη συμμετοχή του στα κοινωνικά κινήματα από τις αρχές τις δεκαετίας του '80 για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη Χιλή έως τον ακραίο φιλελευθερισμό του σήμερα μέσα από την πολιτική διαδρομή του ως μέλος πρώτης γραμμής του ανθρωπιστικού κόμματος της Χιλής. Ο Tomas Hirsch ήταν μέρος της έκθεσης «Προσωπικότητες και Αγώνες της μη-βίας» και ως μία από τις 25 αυτές προσωπικότητες έχει γίνει έμπνευση για 1500 παιδιά από τα σχολεία του νομού Ηρακλείου, όταν η σχετική έκθεση είχε παρουσιαστεί πριν 2 χρόνια στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Μετά το πέρασμά του από την Αθήνα ο Tomas Hirsch θα βρίσκεται για μία εβδομάδα στην Κρήτη, συνοδευόμενος από τη γυναίκα του Juanita Vergara, τον ανθρωπιστή σιλοϊστή Antonio Carvallo καθώς και το ιδρυτικό μέλος του Κόσμου Χωρίς Πολέμους & Βία Tony Robinson ο οποίος είναι και συνιδρυτής του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Pressenza.

Οι εκλεκτοί επισκέπτες θα βρεθούν στην Κρήτη για να μια σειρά εκδηλώσεων μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν:

Σάββατο 8 Αυγούστου

Ομιλίες του Tomas Hirsch και του Tony Robinson στο TEDxAnogia

Κυριακή 9 Αυγούστου

No Nukes Day (Συμπλήρωση 70 χρόνων από την ατομική βόμβα στη Ναγκασάκι)

  • 13.00 Σήμα στην άμμο «No nukes»
  • 17.00 Δρώμενο στο κέντρο της πόλης
  • 20.00 Κάλεσμα για παγκόσμια ειρήνη από τον Τάφο του Καζαντζάκη

Δευτέρα 10 Αυγούστου

Πλησιάζει το τέλος της Ανθρώπινης Προϊστορίας; Ανοιχτή συζήτηση με θέμα την κρίση και την έξοδο από αυτή. Η μεθοδολογία της ενεργής μη-βίας στην υπηρεσία μιας πιο δίκαιης και ανθρώπινης κοινωνίας. Εμπειρίες από τη Λατινική Αμερική αλλά και εικόνες για ένα κόσμο χωρίς κρίση, χωρίς φόβο...

Σχόλια