default-image

Αλλαγές στα πρόστιμα ΚΟΚ, εξόφληση με εθελοντική εργασία

Ελλάδα
Αλλαγές στα πρόστιμα ΚΟΚ, εξόφληση με εθελοντική εργασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είδαν και απόειδαν στο υπουργείο Οικονομικών με τις ανείσπρακτες κλήσεις για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και όπως όλα δείχνουν ο σχεδιασμός που περιλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό τα έσοδα, τουλάχιστον για τις μικρές παραβάσεις, πάει σε εναλλακτικό τρόπο πληρωμής. Με κοινωφελή δηλαδή, εργασία.

Η πρόταση ανήκει σύμφωνα με πληροφορίες στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, που προς το υπουργείο Μεταφορών, διευκρίνισε ότι μικρές παραβάσεις, όπως το παρκάρισμα σε σημεία που απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση, αν δεν μπορούν σαν ποσά να εξοφλούνται με χρήματα, ο παραβάτης μπορεί να κάνει εθελοντική εργασία αντί την καταβολή του ποσού.

Σε ένα ποσοστό που δεν ξεπερνά το 10 με 15% πλησιάζουν τα πρόστιμα που αποπληρώνονται από τους παραβάτες, με το ποσό των προστίμων ετησίως να φτάνει μέχρι και τα 600 εκατομμύρια ευρώ. Η αδυναμία δε πληρωμής, όπως όλα δείχνουν, έχει δημιουργήσει προβληματισμό, με στελέχη των υπουργείων να αναζητούν τρόπους για να εισπράξουν ακόμη και όχι σε χρήματα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη όμως δε στάθηκε μόνο εκεί, καθώς από την πρότασή του δεν λείπουν και οι μεγαλύτερες παραβάσεις που αντιστοιχούν και σε περισσότερα χρήματα που πρέπει να καταβάλουν οι παραβάτες…

Σε αυτή την περίπτωση το σχέδιο περιλαμβάνει το ενδεχόμενο διευκολύνσεων στην πληρωμή του προστίμου με δόσεις. Σε αυτές τις βαριές παραβάσεις συγκαταλέγονται, η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότηση, η παραβίαση του ορίου ταχύτητας και η οδήγηση υπό την επήρεια του αλκοόλ.

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News