Ειδήσεις

"Όταν ο καρκίνος δολοφονεί, η υποκρισία περισσεύει"

«Η υποκρισία περισσεύει όταν η ένταση των φαινομένων του καρκίνου δολοφονεί ανθρώπους», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφερόμενος στις αντιδράσεις για τον υποχρεωτικό προληπτικό αντικαρκινικό έλεγχο που επιχειρεί να προωθήσει το υπουργείο Υγείας.

«Τα τελευταία χρόνια η μακαριότητα κάποιων στη συγκεκριμένη περίπτωση υπηρετεί μόνο την αφέλεια; Ο προβληματισμός για την ενεργοποίηση της κοινωνίας δεν μπορεί να ενοχοποιείται. Επιτέλους ας κατατεθούν εναλλακτικές προτάσεις, είμαστε ανοιχτοί», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

«Είμαστε η μόνη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο χωρίς εθνικό πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου», επεσήμανε ο υπουργός, τονίζοντας πως «το γνωρίζουν πόσοι και πόσο;», ενώ όπως ανακοίνωσε

«το Σεπτέμβριο το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας, θα πρέπει να προχωρήσει στη διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας».

Η ημερίδα όπως διευκρίνισε θα έχει στόχο το σχεδιασμό υλοποίησης ενός Εθνικού Σχεδίου αναχαίτισης «μίας πραγματικής και μεγάλης απειλής που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια