Ειδήσεις

Σύσκεψη στο Ηράκλειο με την υπουργό Τουρισμού

Μια σημαντική σύσκεψη για το μέλλον του τουρισμού στην Κρήτη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο "Ατλαντίς" με τη συμμετοχή της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδοχων, των εργαζομένων στον τουρισμό, των Τουριστικών Πρακτόρων και των Διευθυντών Ξενοδοχείων καθώς και άλλοι φορείς, που έθεσαν στην υπουργό τα πλέον σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό της Κρήτης.

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που συζήτησαν οι εκπρόσωποι των φορέων με την κ. Κουντουρά ήταν η παραχώρηση έκτασης που ανήκει στην πρώην (πλέον) 126 Σμηναρχία Μάχης για αξιοποίηση από το αεροδρόμιο Ν.Καζαντζάκης που "στενάζει" από την έλλειψη διαθέσιμου χώρου. Συγκεκριμένα ζητήθηκαν περίπου 40 στρέμματα για τον λόγο αυτό.  

Επίσης τέθηκε το θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, που αποτελεί στόχο και του υπουργείου Τουρισμού.

"Πρωταγωνιστεί"

Η Κρήτη πρωταγωνιστεί στον Ελληνικό Τουρισμό δήλωσε από το Ηράκλειο η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού  η οποία πραγματοποιεί επαφές με τουριστικούς παράγοντες του νησιού με στόχο τη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος αλλά και τη διείσδυση σε νέες αγορές.

Το υπουργείο έπεσε μέσα στις προβλέψεις για χρυσή χρονιά στον Τουρισμό το 2015, επεσήμανε η υπουργός η οποία αναφέρθηκε στο θετικό πρόσημο του πρώτου εξαμήνου, παρά τους κακούς όπως είπε επικοινωνιακούς χειρισμούς που υπήρξαν από μερίδα φορέων του τουρισμού και παρά την γενικότερη αναστάτωση που υπήρξε τη περίοδο του Ιουλίου.

Παράλληλα, η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο σε σχέση με την ανάπτυξη του πολυθεματικού αλλά και κοινωνικού τουρισμού.

Σχόλια