Ειδήσεις

Β. Κεγκέρογλου: "Έκλεισαν 44 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας"

Για το κλείσιμο των κέντρων ημερήσιας φροντίδας και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης έκανε λόγο ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, αναφέροντας πως «η κοινωνικά ευαίσθητη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλείνει 44 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών με αναπηρία και 17 δημοτικά Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία».

Όπως συνέχισε ο κ.Κεγκέρογλου, «η κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πήγε στο καλάθι των αχρήστων μαζί με τις άλλες προεκλογικές υποσχέσεις. Εδώ και 6 μήνες είναι στον αέρα 44 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας 1430 παιδιών με αναπηρία και τα συναρμόδια Υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών και Εσωτερικών αδρανούν και αδιαφορούν για την έκδοση μιας κοινής υπουργικής απόφασης».

«Τα Κέντρα αδυνατούν πλέον να καταβάλλουν μισθούς στους εργαζομένους και τις υπόλοιπες λειτουργικές δαπάνες, με συνέπεια να οδηγηθούν στο κλείσιμο. Όμως από την κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης δεν ξέφυγαν και 17 δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για 500 παιδιά με αναπηρία, όπως καταγγέλλει η ΕΣΑΜΕΑ και η ΚΕΔΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Ντροπή, όχι μόνο γενικά για την κυβέρνηση αλλά και ειδικά για τους συγκεκριμένους υπουργούς», δήλωσε ολοκληρώνοντας ο κ.Κεγκέρογλου.

Σχόλια