default-image

Δύο αλλοδαποί πίσω από τις κλοπές στις παραλίες

Κρήτη
Δύο αλλοδαποί πίσω από τις κλοπές στις παραλίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο αλλοδαποί από την Αλγερία και την Τυνησία φέρονται σύμφωνα με την αστυνομία να βρίσκονται πίσω τέσσερεις υποθέσεις κλοπών στο Ηράκλειο με λεία ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα  από αυτοκίνητα λουομένων σε παραλίες.

Οι φερόμενοι ως δράστες εντοπίστηκαν πριν τη σύλληψη τους να κινούνται περίεργα σε παραλίες του Ηρακλείου και του Λασιθίου κινώντας τις υποψίες των αστυνομικών.

Συγκεκριμένα στο δελτίο της αστυνομικής διεύθυνσης ηρακλείου αναφέρεται:

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, 26χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλγερίας και 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Τυνησίας, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, εντοπίστηκαν ο 26χρονος με τον 27χρονο να κινούνται  ύποπτα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε παραλία περιοχής του Αγίου Νικολάου και συνελήφθησαν χθες (04.08.2015) το μεσημέρι στην πόλη του Ηρακλείου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, ηλεκτρονικές συσκευές (φωτογραφική μηχανή, tablet), κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα (ταυτότητες, διαβατήρια, άδειες ικανότητας οδήγησης) και το χρηματικό ποσό των 1.360 ευρώ.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, σε υπαίθριο χώρο, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν,  σακίδια τα οποία περιείχαν είδη ρουχισμού, έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα.

Από την εμπεριστατωμένη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 26χρονος με τον 27χρονο, κατά το χρονικό διάστημα από την 01.08.2015 έως και την 03.08.2015, είχαν διαπράξει τέσσερις κλοπές σε οχήματα από χώρους στάθμευσης λουομένων στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, αφαιρώντας ηλεκτρονικές συσκευές, έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα, είδη ρουχισμού και χρήματα αδιευκρίνιστης, χρηματικής αξίας.

Μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ενώ οι συλληφθέντες  θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News