default-image

Νεάπολη: Καθάρισαν πρώην παιδόπολη με παιδιά εθελοντές

Life
Νεάπολη: Καθάρισαν πρώην παιδόπολη με παιδιά εθελοντές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργασίες συντήρησης και καθαρισμού πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο του «Κέντρου προστασίας του παιδιού Λασιθίου» (πρώην Παιδόπολη Νεάπολης).

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο χώρο πρασίνου στον τ. Δήμο Νεάπολης, όπου με τη συνδρομή συνεργείων του Δήμου, αλλά και με την εθελοντική συμμετοχή των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί επιχειρήθηκε η κοπή ξερών κλαδιών από τα δέντρα και η περισυλλογή σκουπιδιών, προκειμένου ο συγκεκριμένος χώρος, που αποτελεί τα τελευταία χρόνια τόπο συνάθροισης και δραστηριοτήτων συλλόγων, φορέων και σωματείων, να ανταποκρίνεται πρώτιστα στις ανάγκες των φιλοξενούμενων παιδιών, αλλά και ευρύτερα των σωματείων που με τις δράσεις τους στηρίζουν το έργο της συγκεκριμένης δομής.

Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες τοποθετήθηκαν παγκάκια στα δημοτικά διαμερίσματα Βουλισμένης και Λατσίδας, σε κοινόχρηστους χώρους, αλλά και στον αύλειο χώρο του ιστορικού μοναστηριού της Παναγίας της Βιγλιώτισσας, ενώ ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες παρεμβάσεις με τους εργάτες καθαριότητας που έχουν προσληφθεί τις τελευταίες μέρες από το Δήμο, προκειμένου να υπάρξει η σχετική προετοιμασία για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.

Επίσης, βάφτηκαν οι στύλοι του δημοτικού φωτισμού, ενώ επιχειρήθηκε ο καθαρισμός και η ενίσχυση με πράσινο στην πλατεία Δικαστηρίων, στο Ηρώο που βρίσκεται έμπροσθεν της πλατείας στη Νεάπολη, αλλά και στο Ηρώο της περιοχής Καρυδίου, μια δράση που υποστηρίχθηκε εθελοντικά από τους κατοίκους της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News