default-image

496 βρέφη στους παιδικούς δήμου Χανίων

Κρήτη
496 βρέφη στους παιδικούς δήμου Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εννέα Παιδικοί Σταθμοί του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (ΔΟΚΟΙΠΠ) του Δήμου Χανίων, καθώς και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Παλιάς Πόλης του Οργανισμού συμμετείχαν και εγκρίθηκαν επιτυχώς αναφορικά με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της δράσης "Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής" του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2015-2016.

Στη γνωστοποίηση αυτή προέβη ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στην αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, κάνοντας λόγο για επιτυχία από πλευράς του Δήμου, καθώς το γενικό σύνολο των προσφερόμενων θέσεων ανέρχεται στα 496 βρέφη-νήπια και παιδιά, εκ των οποίων οι 40 θέσεις αφορούν το ΚΔΑΠ, οι 250 τους Παιδικούς Σταθμούς του ΔΟΚΟΙΠΠ και οι 206 τους Παιδικούς Σταθμούς της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.

«Την αντίστοιχη περίοδο 2014-2015 η συμμετοχή στην πρόσκληση αφορούσε μόνο τους τέσσερις Παιδικούς Σταθμούς της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, με 206 προσφερόμενες θέσεις», συμπλήρωσε ο κ. Βάμβουκας, τονίζοντας ότι από τη συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα θα ανακουφιστούν 290 επιπλέον οικογένειες. Μάλιστα, ο δήμαρχος Χανίων δεν παρέλειψε να συγχαρεί το Δ.Σ., καθώς και το προσωπικό του ΔΟΚΟΙΠΠ για το θετικό αυτό αποτέλεσμα.

«Από την πρώτη στιγμή σκοπός μας ήταν να προσφέρουμε υπηρεσίες οικονομικά προσβάσιμες σε όσους έχουν ανάγκη, διασφαλίζοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα του Οργανισμού μας», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ, Μιχάλης Βλαχάκης, προσθέτοντας «η ένταξή μας στη συγκεκριμένη δράση μάς εξασφαλίζει ποσό έως 687.000 ευρώ.

Πέρα από την ουσιαστική κατάργηση των τροφείων σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας, θα καταφέρουμε με την ένταξή μας στο ΕΣΠΑ να ελαφρύνουμε τον προϋπολογισμό του Δήμου και κατ' επέκταση τους δημότες μας έως και 61,57% των επιχορηγήσεων, που προέρχονται από το Δήμο».

«Στατιστικά το 50% των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στις δομές μας θα είναι απαλλαγμένα από τροφεία, λόγω του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού προγράμματος, ενώ το άλλο 50% θα εμπίπτει στις ευεργετικές διατάξεις που έχουμε ψηφίσει για τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα», επισήμανε η αντιπρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ, Ελευθερία Αλιφιεράκη, καλώντας όλους τους ενδιαφερομένους, πέρα από την πιθανή αίτηση που έχουν καταθέσει στο ΔΟΚΟΙΠΠ, να καταθέσουν εκ νέου αίτηση και στο ΕΣΠΑ, ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες εισαγωγής των παιδιών τους σε έναν από τους Παιδικούς Σταθμούς.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις συμμετοχής των ενδιαφερόμενων υποβάλλονται έως τις 18 Αυγούστου στην ΕΕΤΑΑ: Μυλλέρου 73-77, 10.436, Αθήνα και θα ληφθούν υπόψη μόνον εφόσον κατατεθούν σύμφωνα με τις διατάξεις της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής των ενδιαφερόμενων περιγράφονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα: http://www.eetaa.gr.

Το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ «Παιδικοί σταθμοί μέσω ΕΣΠΑ» θα υλοποιηθεί μέχρι την 31η/08/2016 και έχει στόχο την αύξηση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των ωφελούμενων, γυναικών και ανδρών, στην εργασία. Ο συνολικός προϋπολογισμός αποτελεί εξ ολοκλήρου δημόσια δαπάνη και ανέρχεται σε 184.000.000 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News