Ειδήσεις

Ρέθυμνο: Έσωσε την περιουσία του μέσω Ειρηνοδικείου

Προσωρινή διαταγή, με "μηδενικές δόσεις" για υπερχρεωμένο νοικοκυριό με δυο παιδιά στο Ρέθυμνο για συνολικό χρέος περίπου 400.000 ευρώ, για χρονικό διάστημα δύο ετών, και διάσωση όλων των περιουσιακών του στοιχείων (κατοικία, αγροτεμάχιο με ελιές, αυτοκίνητο), εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα, ο σύζυγος, ο οποίος τυγχάνει άνεργος, βρίσκεται χρεωμένος σε τέσσερις τράπεζες, με συνολικό ποσό χρέωσης 178.600,52 ευρώ, η δε σύζυγος, η οποία εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος, με μισθό 590,07 ευρώ, βρίσκεται χρεωμένη με το ποσό των 220.679,88 ευρώ, είτε ως οφειλέτρια, συνοφειλέτρια, εγγυήτρια.

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για οικογένεια δανειοληπτών, ηλικίας ο σύζυγος 57 ετών, η δε σύζυγος 52 ετών, την οποία βρήκε η κρίση υπερχρεωμένη να μην μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή του χρέους της.

Τα περιουσιακά στοιχεία που ο δανειολήπτης έχει είναι: α) ισόγεια κατοικία 70,00 τ.μ., κατά 50% κυριότητα ανήκει σε έκαστον σύζυγο, β) αγροτεμάχιο με ελιές και γ) Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Το Ειρηνοδικείο του Ρεθύμνου, σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του προδικαστικού συμβιβασμού, μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 (παρ. 1, 8,2) του Νόμου 4161/2013 του ίδιου δικαστηρίου και αφού διαπίστωσε ότι η οικογένεια των δανειοληπτών πληροί τις προϋποθέσεις ένταξής της στο υπάρχον νομικό πλαίσιο, της χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με το παρακάτω περιεχόμενο:

1) Δέχεται το αίτημα της χορήγησης Προσωρινής Διαταγής και για τους δύο συζύγους.

2) Αποφασίζει προσωρινά την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά της περιουσίας τους, διατηρώντας την πραγματική και νομική κατάσταση της περιουσίας του για δύο έτη και, μετά το πέρας της διετίας, επανεξέταση της υπόθεσης για τυχόν ύπαρξη βελτίωσης των οικονομικών στοιχείων της οικογένειας.

3) Ορίζει "μηδενικές δόσεις".

Για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η Προσωρινή Διαταγή που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου για την εν λόγω οικογένεια δανειοληπτών θεωρείται ευνοϊκότατη καθώς, όπως αναφέρει, είναι Προσωρινή Διαταγή της οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας, αφού απαλλάσσει την οικογένεια στη μη καταβολή δόσεων για δύο έτη.

Για ενημέρωση και ένταξη στο νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση στα τηλ. 28210/92.306, 28210/92.666 και 28420/20.140.

Σχόλια