Ειδήσεις

Νεκρό αρκουδάκι σε τροχαίο

Tο απόγευμα του Σαββάτου, στο 20ό χιλιόμετρο του δρόμου Φλώρινας - Κοζάνης, στον κάθετο άξονα Κοζάνη-Φλώρινα-Νίκη της Εγνατίας Οδού, σκοτώθηκε ;ένα αρσενικό αρκουδάκι, μόλις επτά μηνών.

Το συμβάν γνωστοποίησε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης, ενώ στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο του «Αρκτούρου», που παρέλαβε το αρκουδάκι.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Περιβαλλοντικού Κέντρου του «Αρκτούρου» στη Φλώρινα Νίκο Γραμμενόπουλο, πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό που σημειώνεται από την αρχή της χρονιάς.

«Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν τοποθετημένες πινακίδες και στις δύο κατευθύνσεις που ενημερώνουν τους οδηγούς ότι η περιοχή είναι πέρασμα αρκούδας και συνιστούν να μην κινούνται τα οχήματα με μεγάλη ταχύτητα. Ωστόσο, στο ίδιο σημείο γίνονται συχνά ατυχήματα»

Για την αποφυγή των τροχαίων με θύματα αρκούδες, τόσο ο ίδιος όσο και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης υπογραμμίζουν την ανάγκη να τοποθετηθούν συρμάτινοι φράχτες κατά μήκος και των δύο πλευρών της εθνικής οδού, πράγμα που έγινε και σε άλλα σημεία της εθνικής.

Σχόλια