default-image

Χ.Μαμουλάκης: Οι προτεραιότητες σε έργα εν μέσω κρίσης

Κρήτη
Χ.Μαμουλάκης: Οι προτεραιότητες σε έργα εν μέσω κρίσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποχρηματοδότηση και capital controls τα βασικά προβλήματα  στην καθημερινή δραστηριότητα και στον προγραμματισμό  έργων στο Δήμο Ηρακλείου σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Χάρη Μαμουλάκη στο Ράδιο 9,84.

Ανασταλτικός παράγοντας επίσης σύμφωνα με τον ίδιο η διακοπή χρηματοδότησης έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη είτε μέσω του ΕΣΠΑ είτε μέσω άλλων προγραμμάτων καθώς σε όλα τα ταμεία έχει γίνει αφαίμαξη χρημάτων προκειμένου να εξασφαλίζονται τα χρήματα για την καταβολή των δόσεων προς τους δανειστές.

Την ίδια ώρα ανησυχία προκαλεί σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο η εγκύκλιος των υπουργών που δίνει εντολή για τον περαιτέρω περιορισμό των δαπανών μα και η πληροφορία ότι το πακέτο γέφυρα προς τη χώρα μας θα είναι όχι η καταβολή χρημάτων αλλά η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του δήμου Ηρακλείου, εκτιμά παρά τα παραπάνω ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα ξεμπλοκάρουν τα έργα της Ικάρου, Πλαστήρα και Πλατείας Κορνάρου.

Αναφέρει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη δεκάδες δράσεις από τις τεχνικές υπηρεσίες για τη συντήρηση των υφιστάμενων δομών κυρίως στο οδικό δίκτυο σε όλο το Δήμο και την επούλωση των ζημιών από την κακοκαιρία του χειμώνα, ενώ αυτή την ώρα λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για την προσβασιμότητα στο αγροτικό δίκτυο λόγω κι του τρύγου.

Στις προτεραιότητες επίσης του Δήμου βρίσκεται η συντήρηση των 78 παιδικών χαρών από τις οποίες μόνο οι έξι διαθέτουν πιστοποίηση και των λοιπών κοινόχρηστων χώρων.

Μιλά για τη σημασία του μητροπολιτικού πάρκου της Κνωσού και τον οικολογικό χαραχτήρα του,  την ανάπλαση του πάρκου Γεωργιάδη καθώς ο διαγωνισμός θα βρεθεί σε εξέλιξη σε δύο εβδομάδες και την συντήρηση - επέκταση του ηλεκτροφωτισμού στα διοικητικά όρια του Δήμου.

Τέλος ο Χάρης Μαμουλάκης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια ένταξης των Ενετικών Τειχών στην Ουνέσκο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News