default-image

"Η υποχρέωση της στράτευσης"

Απόψεις
"Η υποχρέωση της στράτευσης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θυμάμαι την περίπτωση εκείνου του Αμερικάνου στρατηγού - αρχηγός του Επιτελείου ήταν, νομίζω - που ο γιος του σκοτώθηκε στο Ιράκ υπηρετώντας στην πρώτη γραμμή. Θυμάμαι επίσης ότι ο Βρετανός πρίγκιπας Χάρι, εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ, είχε υπηρετήσει ως πιλότος ελικοπτέρων στο βρετανικό εκστρατευτικό Σώμα στο Αφγανιστάν.

Του Δημήτρη Καρατζάνη

Αυτά βέβαια συμβαίνουν σε άλλους στρατούς και σε άλλες χώρες, γιατί στη δική μας το δόγμα που επικρατεί είναι «όσο πιο ψηλά ο μπαμπάς, τόσο σε πιο λουφαδόρικη θέση ο γιος».

Αυτή είναι και η αιτία που κάποιες... δύσκολες μονάδες στο Λεκανοπέδιο, όπως π.χ. το Πολεμικό Μουσείο (θυμάστε τον υιό Ζαγορίτη, που δεν τον έφθανε που υπηρετούσε στο Πολεμικό Μουσείο, αλλά τις μεταμεσονύκτιες ώρες έμπαζε κρυφά και τρυφερές υπάρξεις για να διασκεδάζει με τους άλλους "πορφυρογέννητους" συναδέλφους του), έχουν τριπλάσιο προσωπικό απ' όσο δικαιολογεί το οργανόγραμμά τους - στη συντριπτική τους πλειοψηφία τέκνα υψηλόβαθμων πολιτικών, "βύσματα" δηλαδή - τη στιγμή που μάχιμες μονάδες στον Έβρο ή τα νησιά έχουν πληρότητες που δεν υπερβαίνουν το 20 ή 30%.

Δε μας εκπλήσσουν συνεπώς τα δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, που αναφέρονται στο γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας κ. Κορωνάκη, και τον καταγγέλλουν για σοβαρές στρατολογικές παρανομίες.

Συγκεκριμένα, αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα - και δεν είδαμε διάψευση από μέρους του - ο γραμματέας του "πατριωτικού" ΣΥΡΙΖΑ - σαραντάρης περίπου - είχε πάρει 2 φορές εξάμηνη αναβολή κατάταξης (γιατί άραγε;), με την τελευταία να λήγει το Νοέμβριο του 2005, δηλαδή μόλις μια... δεκαετία πριν από την ημερομηνία αυτή κηρύχθηκε, σύμφωνα με το Νόμο, «ανυπότακτος εσωτερικού σε καιρό ειρήνης», η Αστυνομία όμως αδυνατούσε να τον... εντοπίσει για να του επιδώσει το φύλλο κατάταξης.

Όπως μας πληροφορούν πάλι τα δημοσιεύματα, πρόσφατα εκδόθηκε νέο δελτίο κατάταξης, σύμφωνα με το οποίο όφειλε να είχε καταταγεί στις 8 του περασμένου Ιουλίου. Όπως όμως δείχνει η εμφάνιση αλλά και εν γένει δράση του κ. Κορωνάκη, αυτός μάλλον δεν εμπίπτει στην κατηγορία του νεοσύλλεκτου, που σημαίνει ότι και το τελευταίο δελτίο κατάταξης είχε την τύχη των προηγουμένων.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν - με το δίκιο μας νομίζω - ο "αδέκαστος" υπουργός Άμυνας, που έχει δεσμευτεί για αυστηρή εφαρμογή του νόμου προς πάσα κατεύθυνση, δεν έχει πληροφορηθεί τίποτα για τις σχετικές επερωτήσεις και τα δημοσιεύματα; Γιατί βέβαια δεν τολμούμε να πιστέψομε αυτό που διαρρέει... Ότι δηλαδή, επειδή τα πληροφορήθηκε, περιέλαβε στο νέο σχέδιο μετάθεσης οπλιτών κάποιες ευνοϊκές διατάξεις για τους ανυπότακτους...

Να μπουν δηλαδή αρχείο όλες οι διατάξεις που είναι εναντίον τους, να παραγράφεται το μέχρι σήμερα ισχύον πρόστιμο των 6.000 ευρώ και όσοι είναι πάνω από 35 χρονών να υπηρετούν πλέον μόνο 20 μέρες, αντί για τις 45 που ίσχυε μέχρι τώρα.

Και επειδή υποψιαζόμαστε ότι στον "πατριωτικό" ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κορωνάκης δεν είναι η μοναδική περίπτωση, θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μαθαίναμε όλη αυτή η "νομενκλατούρα" της αριστερής προοδευτικής διακυβέρνησης έχει εκπληρώσει τη βασική συνταγματική υποχρέωση κάθε Έλληνα πολίτη, τη στρατιωτική θητεία δηλαδή, και πού την υπηρέτησε.

Κι αυτά, όταν η μη απειλούμενη από κανένα Νορβηγία έχει πρόσφατα εισαγάγει την υποχρεωτική στρατολόγηση και των γυναικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News