Ειδήσεις

"Ακριβέ λευκοφόρε φίλε Μιλτιάδη"

«Αγαπητέ ταξιδευτή του άχρονου χρόνου και του ανέσπερου ουρανού Φίλε Μιλτιάδη, ευλογημένοι όσοι τα «ανώτερα» κατανόησαν όπως εσύ.

Τώρα όλοι ξέρουμε πως η ψυχή σου έπραξε και ευεργέτησε με οδηγό την αγάπη, αυτούς που η ζωή πολλά τους αρνήθηκε.

'Έζησα και εγώ το άγγιγμα της αγάπης σου φίλε Μιλτιάδη… τόσο στον EL GRECO όσο και τώρα στον Νίκο Καζαντζάκη. Ήταν την Παρασκευή πριν κατέβουν οι Άγγελοι να σε ταξιδέψουν στους «βαθείς κρυφούς κυπαρισσώνες».

Αυτήν την ευφρόσυνη και μοιραία συνάντηση την τελευταία μας σ' αυτό τον κόσμο αισθάνομαι την ανάγκη να την καταθέσω. 'Ήταν παρόν και ο δεκάχρονος εγγονός του,  με το δικό του όνομα, Μιλτιάδης.

Το 'φερε η κουβέντα καιαναφερθήκαμε στους άρχοντες του Ηρακλείου που όλο και λιγοστεύουν. Μνημονεύθηκε και το όνομα του Αντύπα Σηφάκη. 'Έλαμψε το πρόσωπό του. Δεν τσιγκουνεύτηκε τα λόγια του: Αυτός είναι μεγάλη ψυχή.

Γύρισε στον εγγονό του: Να κάνεις πάντα το καλό… Αν έχεις να δίνεις, κι αν δεν έχεις να δίνεις αγάπη, να δίνεις ότι μπορείς και ότι δεν μπορείς…

'Έφυγα για την Αθήνα κρατώντας στα χέρια μου τα δώρα του. Το βράδυ της Κυριακής κεραυνοβολήθηκα μαθαίνοντας ότι ο Μιλτιάδης έφυγε για το μεγάλο του ταξίδι.

Ακριβέ Φίλε Μιλτιάδη, ξέρω ότι εκεί στον υπερουράνιο τόπο που βρίσκεσαι, πλημμυρισμένος από ακατάλυτη αγάπη, η δική μου περισσεύει. Ωστόσο, σου την στέλνω μαζί με την αιώνια ευγνωμοσύνη μου».

ΦΩΣ ΕΚ ΦΩΤΟΣ

Γιάννης Σμαραγδής

Σχόλια