default-image

Ερώτηση Συντυχάκη για την κατεδάφιση της νέας παραλιακής

Κρήτη
Ερώτηση Συντυχάκη για την κατεδάφιση της νέας παραλιακής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού με θέμα "Ακύρωση εκτέλεσης απόφασης Συμβουλίου Επικρατείας για την κατεδάφιση της νέας παραλιακής οδού Αλικαρνασσού", κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ κ. Μανώλης Συντυχάκης.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Πριν λίγες μέρες κοινοποιήθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης στον Ο.Λ.Η. Α.Ε. και Κ/ΞFTF Ο.Ε. Δραμητινός &Σια Ε.Ε. προς εκτέλεση - εντός των προσεχών ημερών (5/8/2015) - το αριθ. 1/15-03-2010 πρωτόκολλο κατεδάφισης τμήματος της παραλιακής Λεωφόρου Ν. Αλικαρνασσού.

Η κοινοποίηση αυτή, βασίζεται στην με αριθμ. 2717/2011 απόφαση ΣτΕ και της αριθμ. 23/2015 απόφαση τριμελούς ΣτΕ, η οποία οδηγεί στην κατεδάφιση της βόρειας πλευράς της παραλιακής οδός σε μήκος 50 περίπου μέτρων, αμέσως μετά τη συμβολή της με την οδό Σεφέρη μέχρι και την οδό Δημοκρατίας. Στην πραγματικότητα αχρηστεύει ολόκληρο το έργου ανάπλασης παραλιακού μετώπου Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού Δήμου Ηρακλείου και την παραλιακή οδό σε όλο το μήκος της, καθώς και τους κάθετους προς αυτήν δρόμους οι οποίοι θα καταλήγουν, μετά την εκτέλεση της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας, σε αδιέξοδο.

Αναφερόμαστε σε ένα έργο το οποίο έγινε με έξοδα και ευθύνη του ελληνικού δημοσίου, στοίχισε σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ και από το 2009 έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Το έργο αναβάθμισε σημαντικά το παραλιακό μέτωπο και τη ζωή των κατοίκων της Αλικαρνασσού. Η περιοχή τώρα, καθημερινά σφύζει από ζωή με τους κατοίκους να κάνουν περίπατο όπου πρώτα υπήρχε ο σκουπιδότοπος και να ξεκουράζονται στα παγκάκια της παραλιακής. Για αυτό άλλωστε είναι σφόδρα αντίθετοι με την κατεδάφιση της παραλιακής. Αποσυμφορήθηκαν οι άλλοι δρόμοι από τη διέλευση οχημάτων και κυρίως ο κεντρικός δρόμος που ενώνει την πόλη του Ηρακλείου με το αεροδρόμιο.

Τα λίγα χρόνια της λειτουργίας της παραλιακής του Αλικαρνασσού επιβεβαιώνουν ότι είναι χρήσιμη για το κοινωνικό σύνολο, δεν έχει επηρεαστεί στο ελάχιστο με το έργο η λειτουργία του αιγιαλού και η ελεύθερη πρόσβαση σε αυτόν, αντιθέτως με την κατασκευή της η πρόσβαση έγινε πραγματοποιήσιμη και πολύ εύκολη. Υπάρχουν και πολύ σοβαροί λόγοι πολιτικής προστασίας μαζί με την, σε κοντινή απόσταση, ύπαρξη του αεροδρομίου Ηρακλείου που στο σύνολο τους δεν θα ευνοηθούν από την εκτέλεση της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας, γεγονός που επιβεβαιώνουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοίποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση προκειμένου άμεσα να ακυρωθεί η εκτέλεση της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας για την κατεδάφιση του συγκεκριμένου τμήματος παραλιακής οδού Αλικαρνασσού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News