default-image

Συναυλία "με μουσικές εξαίσιες, με φωνές..." στα Μάλια

Πολιτισμός
Συναυλία "με μουσικές εξαίσιες, με φωνές..." στα Μάλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια μοναδική συναυλία κάτω από την πανσέληνο πραγματοποιήθηκε στο Μινωικό Ανάκτορο Μαλίων, το Σάββατο 1 Αυγούστου μετά τις 21:00 «με μουσικές εξαίσιες, με φωνές…».

Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος θεωρείται η γοητευτικότερη της χρονιάς. Το ολόγιομο φεγγάρι ξεπρόβαλλε 20 λεπτά μετά τις 21:00 και δημιούργησε μια μοναδική πανδαισία χρωμάτων. Τη μαγευτική αυτή βραδιά, το Σάββατο 1 Αυγούστου 2015 στις 9.30 το βράδυ, επέλεξε ο Δήμος Χερσονήσου και η Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Μαλίων, πρωτοπόρα και δημιουργική όπως πάντα, να παρουσιάσει μια ακόμα ξεχωριστή εκδήλωση με τίτλο «Με μουσικές εξαίσιες, με φωνές….».

Χαιρετισμό απηύθηνε ο αντιδήμαρχος του δήμου Χερσονήσου κ. Ν. Λαμπρινός, ο οποίος κυρίως τόνισε: «πρώτο μέλημα όλων μας, είναι η ένταξη του Ανακτόρου των Μαλίων στον κατάλογο της Unesco, αλλά και όλων συνολικά των Μινωικών ανακτόρων της Κρήτης».

Έπειτα ακολούθησε  ο λόγος της Προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Μαλίων, Κας Ζαχαρένιας Φιλιππίδου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «μέσα σ'αυτό το θεϊκό παλάτι, κάποτε τραγουδούσαν Θεοί, έτσι κι απόψε θα ξανατραγουδήσουν μικρές Θεές, γλυκόφωνα… Μιλώντας για τις μικρές θεές που ο καθένας κουβαλάει μέσα στη ψυχή του».

Εκεί στον εξαιρετικά φορτισμένο από ιστορικής πλευράς, στον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων, δίπλα στη θάλασσα, ανάμεσα στα αρχαία μνημεία, με μοναδική συντροφιά το φως του φεγγαριού, η Χορωδία Μαλίων, η Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και οι σολίστ Λίντα Αθανασοπούλου (μετζο σοπράνο) και Γιώργος Ψαρουδάκης (τενόρος) παρουσίασαν ένα μοναδικό πρόγραμμα ειδικά γι'αυτή τη νύχτα.

Μ'ένα μείγμα συγκίνησης και νοσταλγίας, το πολυάριθμο κοινό που κατέκλυσε από κάθε γωνιά του νομού, το Μινωικό Ανάκτορο στα Μάλια, είχε την τύχη να συνταξιδέψει με το καράβι των αναμνήσεων και με φόντο το Αυγουστιάτικο φεγγάρι στο πέλαγος των αισθήσεων, του έρωτα, του πόθου, της αγάπης. Και η μπαγκέτα του πολυτάλαντου μαέστρου Νίκου Αντωνακάκη κατεύθυνε την αέναη φωτεινότητα των ήχων στην απεραντοσύνη του Μαλιώτικου ουρανού και του παραθαλάσσιου  Μινωικού ανακτόρου.

«Χάρτινο το φεγγαράκι», «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι», «Τικ - Τακ», «Ριρή - Ριρίκα» είναι μερικά από τα τραγούδια που μάγεψαν και συγκίνησαν τους θεατές οι οποίοι χειροκροτούσαν με απερίγραπτο ενθουσιασμό. Εκείνο δε, που τους καθήλωσε, ήταν το τελευταίο πάντα επίκαιρο τραγούδι «Όμορφη και παράξενη πατρίδα ωσάν αυτή που μου'λαχε δεν είδα..» που πραγματικά αποθέωσαν τη Χορωδία.

Χιλιάδες τα χειροκροτήματα, τόση η ένταση, που δημιουργούσε την παραίσθηση ότι ο κόσμος υπερδιπλασιάστηκε, λες και ξαφνικά ξεπρόβαλλαν από τις γύρω ιερές πέτρες χιλιάδες  Μινωίτες εκείνης της εποχής και με απίστευτο ενθουσιασμό χειροκροτούσαν κι εκείνοι…

Ήταν μια μοναδική βραδιά, η οποία κλείνοντας, έδωσε τη σκυτάλη στην αμέσως επόμενη μουσική εκδήλωση του Δήμου Χερσονήσου και της Χορωδίας Μαλίων στο πάρκο Παναγιωτάκη στην Επισκοπή, την Τετάρτη 5 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News