default-image

Χανιά: Στο σανίδι η "Εξορία" του Μάτεσι

Πολιτισμός
Χανιά: Στο σανίδι η "Εξορία" του Μάτεσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έργο του Παύλου Μάτεσι «Εξορία» ανεβαίνει στο σανίδι από την ομάδα «ουκ νουκ» στα Χανιά την Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 21:30 στην ταράτσα του Πνευματικού Κέντρου Χανίνων.

Ένα ιδιαίτερο και εμβληματικό έργο της νεώτερης θεατρικής γραφής την «Εξορία» του Παύλου Μάτεσι παρουσιάζει στα Χανιά την Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 21:30 στην ταράτσα του Πνευματικού Κέντρου Χανίων η θεατρική ομάδα «ουκ νουκ» σε συνεργασία με την εφημερίδα «Πυξίδα της Πόλης».

Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Ενας άνδρας και μια γυναίκα από το στρατόπεδο των ηττημένων του Εμφυλίου ζουν «εξόριστοι» στις αναμνήσεις τους, κάπου στην Αθήνα.

Στην προσπάθειά τους να προστατέψουν τα παιδιά τους από τις δοκιμασίες που υπέστησαν οι ίδιοι τα έχουν αποκόψει από το παρελθόν, εγκλωβίζοντάς τα σ' ένα διαρκές παρόν. Μέχρι που η έλευση ενός νεαρού βάζει ξανά τον χρόνο σε κίνηση, οδηγώντας τον στο τραγικό του τέλος.

Ο Παύλος Μάτεσις δομεί μια σύγχρονη τραγωδία, μεταμφιέζοντας το μοιραίο με το ένδυμα του τυχαίου. Μια τραγωδία όχι του προσώπου, αλλά μιας ανέλπιδης κοινωνίας στην οποία ως απόπειρα επαναφοράς της διαταραγμένης ισορροπίας μοιραία επέρχεται η Νέμεση.

Μέσα από τις αμφισημίες και τις αντιφάσεις του παρελθόντος μιας γυναίκας, αφηγείται τη συλλογική δοκιμασία των ανθρώπων που βίωσαν την οδύνη της καταδίωξης μέσα στην ίδια τους την πατρίδα.

Η «Εξορία» δεν αναφέρεται σε ένα πρόσωπο, αλλά στη μνήμη ενός συλλογικού βιώματος. Υπενθυμίζοντας ότι «ο αγώνας ενάντια στη λήθη είναι αγώνας ενάντια στην εξουσία». Την όποια εξουσία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News