Ειδήσεις

Δευτέρα 3/8 στις 12 το μεσημέρι η κηδεία του Μ.Καράτζη

Αύριο, Δευτέρα 3 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία για τον Μιλτιάδη Καράτζη, που άφησε την τελευταία του πνοή χθες Σάββατο.

Το Δ.Σ. της Καράτζη Α.Ε. εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για το θάνατο του σημαίνοντα Κρητικού επιχειρηματία:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Καράτζη ΑΕ εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για την απροσδόκητη απώλεια του Προέδρου του και ιδρυτή του Ομίλου κυρίου Μιλτιάδη Καράτζη.

Γεννημένος το 1936 στο Μελιδοχώρι Μονοφατσίου Ηρακλείου, ο Μιλτιάδης Καράτζης ακολούθησε μια λαμπρή επιχειρηματική πορεία δημιουργώντας από το μηδέν έναν Όμιλο, ο οποίος είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα του, με 5 βιομηχανικές μονάδες στην Ελλάδα και τη Γερμανία και εμπορική παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες. Έναν Όμιλο, ο οποίος εκτός από την βιομηχανική δραστηριότητα, έχει επιτυχημένα εξαπλωθεί στον τουριστικό κλάδο καθώς και στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δημιουργώντας εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

Άνθρωπος με ειλικρινές και προοδευτικό όραμα, ο Μιλτιάδης Καράτζης ξεχώρισε για την μεγάλη του αγάπη για την Κρήτη, στηρίζοντας έμπρακτα τον τόπο του σε κάθε στιγμή της ζωής του. Από την αταλάντευτη επιλογή του να ορίσει ως έδρα των επιχειρήσεων και των εργοστασίων του την Κρήτη μέχρι την ακούραστη βοήθεια που προσέφερε απλόχερα επί 4 δεκαετίες ο Μιλτιάδης Καράτζης δήλωνε πάντοτε "παρών" για τους συντοπίτες του, στηρίζοντας διακριτικά αλλά σταθερά, με ευγένεια και πάνω από όλα με ανιδιοτέλεια.

Διατέλεσε μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, του Συνδέσμου Κλωστοϋφαντουργικών Βιομηχανιών, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών Συσκευασίας καθώς και λοιπών κλαδικών φορέων. Μεταξύ άλλων συμμετείχε στα Διοικητικά Συμβούλια του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, της ΕΤΒΑ και του Λιμενικού Ταμείου Ηρακλείου, ενώ από το 2005 ήταν επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας της Κορέας για την Κρήτη.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Τα γραφεία της Καράτζη ΑΕ θα παραμείνουν κλειστά σε ένδειξη πένθους τη Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015".

Σχόλια