default-image

Ο κρατούμενος, η εκκλησία και τα ναρκωτικά στη "φάκα"

Κρήτη
Ο κρατούμενος, η εκκλησία και τα ναρκωτικά στη "φάκα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διακίνηση Ναρκωτικών για λογαριασμό κρατουμένου των φυλακών, έκαναν ένας 54χρονος και ένας 66χρονος που έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας. Η σπείρα διακινούσε ηρωίνη την οποία μετέφερε με πλοίο της γραμμής στο Ηράκλειο χρησιμοποιώντας κρύπτες σε απίθανα μέρη για να ξεφεύγουν από την Αστυνομία. Η τελευταία παρτίδα ηρωίνης που κατάφεραν να εισάγουν βρέθηκε μάλιστα θαμμένη στο προαύλιο εκκλησίας στο Γάζι ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ο 54χρονος και ο 59χρονος- ήδη κρατούμενος σε Σωφρονιστικό Κατάστημα - για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται κι ένας 66χρονος , ο οποίος αναζητείται.

Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, διαπιστώθηκε ότι ο 54χρονος μαζί με τον 66χρονο, μετέφεραν ακτοπλοϊκώς και στη συνέχεια, διακινούσαν ποσότητες ηρωίνης στην πόλη του Ηρακλείου.

Κατόπιν τούτου, πραγματοποιήθηκε επισταμένη αστυνομική έρευνα κατά τη διάρκεια της οποίας, σε προαύλιο χώρο Ιερού Ναού στο Δήμο Μαλεβιζίου βρέθηκε θαμμένο στο χώμα ένα μεταλλικό κουτί, το οποίο περιείχε ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους 156,6 γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε, την εν λόγω ποσότητα ηρωίνης είχαν μεταφέρει ο 54χρονος με τον 66χρονο ακτοπλοϊκώς και στη συνέχεια, την είχαν αποκρύψει στο συγκεκριμένο σημείο.

Ακολούθως, οργανώθηκε πολυήμερη συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ανωτέρω, κατά τη διάρκεια της οποίας, σήμερα το πρωί, εντοπίστηκε έξω από το λιμάνι του Ηρακλείου και συνελήφθη ο 54χρονος.

 Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

?      ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 227 γραμμαρίων,

?      το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και

?      15 κάρτες κινητής τηλεφωνίας διαφόρων εταιρειών.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η ανωτέρω ποσότητα ηρωίνης αποτελεί μέρος μεγαλύτερης παρτίδας ηρωίνης, που ο 54χρονος με τον 66χρονο μετέφεραν και διακινούσαν στην πόλη του Ηρακλείου, για λογαριασμό του 59χρονου. Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται  στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News