Ειδήσεις

Διασχίζοντας ένα μαγικό φαράγγι στα Σφακιά

Μονοήμερη πεζοπορική διάσχιση του φαραγγιού της Ίμβρου διοργανώνει αύριο Κυριακή 2 Αυγούστου ο Παγκρήτιος Όμιλος Διάσχισης και Εξερεύνησης Φαραγγιών (ΠΟΕΦ - www.canyon.gr).

Στην πεζοπορία μπορούν να λάβουν μέρος όλοι, αρκεί να είναι υγιείς. Το φαράγγι της Ίµβρου στα Σφακιά, νότια του νομού Χανίων, είναι ένα από τα πιο επιβλητικά, στενά και βαθιά φαράγγια της Κρήτης.

Είναι το δεύτερο σε επισκεψιμότητα φαράγγι του νομού Χανίων μετά από αυτό της Σαμαριάς. Ξεκινάει από το μικρό οροπέδιο του χωριού Ίμβρος και καταλήγει στο χωριό Κομιτάδες, με υπέροχη θέα στο Λιβυκό πέλαγος. Το μήκος του είναι περίπου 7 χλμ. και είναι εύκολο να το περπατήσεις, μιας και η διαδρομή χαρακτηρίζεται ιδανική για παιδιά. Ο χρόνος που απαιτείται είναι περίπου 2-3 ώρες.

Πρόκειται για ένα πανέμορφο φαράγγι, με βραχώδεις σχηματισμούς, στενό, επιβλητικό με άγρια βλάστηση και δέντρα, που στην κυριολεξία φυτρώνουν μέσα από τους βράχους. Ξεχωριστά σημεία της διαδρομής είναι η χαρακτηριστική αψίδα και το στενότερο σημείο του φαραγγιού, όπου το πλάτος φτάνει μόλις τα 2 μέτρα, στη μέση περίπου της διαδρομής.

Όσοι το επισκεφτούν καλό θα είναι να κρατούν μαζί τους νερό, γιατί μέσα στο φαράγγι δε θα βρουν πηγές. Μετά το φαράγγι θα γίνει στάση στο Φραγκοκάστελλο με τις πεντακάθαρες ακρογιαλιές και το ομώνυμο φρούριο κτισμένο το 1371 από τους Ενετούς. Εκεί θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, φαγητό ή καφέ.

Το πρόγραμμα

Η αναχώρηση θα γίνει από το Ηράκλειο στις 7:30 (Αστόρια) το πρωί της Κυριακής και η επιστροφή στο Ηράκλειο περίπου 8:30 το απόγευμα. Το κόστος συμμετοχής κατ' άτομο είναι 20 ευρώ και το παιδικό 18 ευρώ (έως 12 χρονών). Στο κόστος περιλαμβάνονται:

α) Η μεταφορά με το λεωφορείο από το Ηράκλειο και η επιστροφή.

β) Το εισιτήριο στην είσοδο του φαραγγιού.

Σχόλια