default-image

"Γιατί καταθέσαμε μήνυση ενάντια στον Γ. Βαρουφάκη"

Κρήτη
"Γιατί καταθέσαμε μήνυση ενάντια στον Γ. Βαρουφάκη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τους λόγους για τους οποίους μαζί με άλλους συναδέλφους του κατέθεσαν μήνυση εναντίον του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη εξήγησε χθες από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ TV" o νομικός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Βγόντζας, ξεκαθαρίζοντας πως με την κίνηση αυτή θέλησαν να σταθούν ενάντια στους πολιτικούς συνεργάτες του κ. Βαρουφάκη.

«Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι σχημάτισε μια κλειστή ομάδα μέσα στο κράτος. Μια παρακρατική ομάδα δηλαδή, για να προετοιμάσουν δήθεν τη μετάβαση της χώρας στη δραχμή ή σε οτιδήποτε άλλο χαρτάκι εκείνος επιλέξει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βγόντζας. Επισήμανε παράλληλα πως εκείνο που τον εντυπωσίασε ήταν το ότι, μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, σημειώθηκαν δύο γεγονότα: Πρώτον το ότι, όπως είπε ο κ. Βγόντζας, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας που ανέλαβε το σχέδιο αυτό και παιδικός φίλος του κ. Βαρουφάκη, αρνήθηκε ο ίδιος την ύπαρξη μιας τέτοιας ομάδας. Και, δεύτερον, το ότι έχουμε, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Βγόντζας, μια διαδοχική μετακύλιση της κυβέρνησης από τις αρχικές, διακριτικές αποστάσεις προς τον κ. Βαρουφάκη, στην πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού, που τόνισε πως κατ' εντολή του έγινε ο σχεδιασμός μιας εναλλακτικής λύσης στην περίπτωση αδιεξόδου με τους δανειστές.

«Εδώ λοιπόν τίθεται ένα ερώτημα: Ποιος δε λέει την αλήθεια; Ο κ. Βαρουφάκης ή ο πρωθυπουργός;», τόνισε ο κ. Βγόντζας, επισημαίνοντας παράλληλα πως παίζει σημασία το πότε σχηματίστηκε το εναλλακτικό σχέδιο. «Ξέρανε από τον προηγούμενο Δεκέμβριο ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης ότι ο μεν ένας θα είναι πρωθυπουργός και ο άλλος υπουργός Οικονομικών; Με υπογραφή Βαρουφάκη και Τσίπρα έκλεισαν οι τράπεζες», τόνισε ο κ. Βγόντζας και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι είναι νόμιμη μια τέτοια εντολή». Για να καταλήξει στο ότι «ο πιο εύστοχος χαρακτηρισμός δόθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Νίκο Φίλη, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως, αν ισχύουν αυτά που λέει ο κ. Βαρουφάκης, τότε πρόκειται για πραξικόπημα. Και τότε πρέπει να πάει στο Ειδικό Δικαστήριο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News