default-image

Χαρακτηριστικά πρωταθλητή στην ανεργία ο νομός Ηρακλείου

Κρήτη
Χαρακτηριστικά πρωταθλητή στην ανεργία ο νομός Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον τραγικά αποδεικνύεται και στα νούμερα ότι είναι τα ποσοστά της ανεργίας στη χώρα. Η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα και οι εξελίξεις, φαίνεται ότι με μετρήσιμα στοιχεία πλέον επηρέασαν δραματικά τον ιδιωτικό τομέα, διαμορφώνοντας το ποσοστό της ανεργίας για το μήνα Ιούνιο στο 44,04%, όπως αποτυπώθηκε στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, αφού η μείωση των ροών της μισθωτής απασχόλησης τον Ιούνιο που μετρά μείον (-6.761) θέσεις εργασίας σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα του 2014 που μετρήθηκαν (8.590 άτομα).

Ακόμη και σε περιοχές όπως το Ηράκλειο ή και η Κρήτη γενικότερα που ο τουρισμός παραδοσιακά αυτό το διάστημα, διαμόρφωνε μια πιο ήπια εικόνα της ανεργίας, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, πλέον δε διαφέρει στα ποσοστά τείνοντας μάλιστα να εμφανίζει τάση ικανή να προσδώσει στο νομό χαρακτηριστικά πρωταθλητή στην ανεργία.

Τα στοιχεία κάθε άλλο παρά δημιουργούν ασφάλεια στο σύνολο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περαιτέρω μείωση ειδικά στα στοιχεία που θα προκύψουν για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, που επιπλέον της αβεβαιότητας, η πραγματική οικονομία, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν και τα νέα δεδομένα που δημιούργησαν τα capital controls.

Επίσης δραματικές είναι και οι εκτιμήσεις επιχειρηματιών αλλά και εργαζομένων, σχετικά με τις ελαστικές μορφές εργασίας που διαμορφώνονται πλέον, αλλά και τα ποσοστά της μαύρης εργασίας που εκτοξεύονται στα ύψη.

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News