Ειδήσεις

Αύξηση 1% στους μισθούς του δημοσίου προανήγγειλε ο Ραχόι

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, προανήγγειλε αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ενόψει της κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016. Ο κ. Ραχόι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανέφερε πως «η προφανής βελτίωση της οικονομίας μας επιτρέπει να αντιστρέψουμε σιγά σιγά την τάση σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες που ζητούνται από την ισπανική κοινωνία».

Ο Ισπανός πρωθυπουργός εν συνεχεάι τόνισε πως «αυτήν τη χρονιά εμείς το καταφέραμε μέσω της εφαρμογής μιας φορολογικής μεταρρύθμισης και την επόμενη χρονιά θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων καθώς προβλέπουμε στον κρατικό προϋπολογισμό μια αύξηση της τάξης του 1%», ενώ διευκρίνισε, πως πρόκειται για την πρώτη αύξηση στις αποδοχές των εργαζομένων του δημοσίου τομέα από το 2009.

Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο του 2015, η Ισπανία θα διεξάγει εθνικές βουλευτικές εκλογές, με τρία κόμματα (Λαϊκό, Σοσιαλιστικό, Podemos) να διεκδικούν την πρώτη θέση. «Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η κατάσταση αλλάζει και ότι ένας ολοένα μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων το νιώθει αυτό» τόνισε σήμερα ο κ. Ραχόι, προσθέτοντας ότι «μας απομένουν πολλά να κάνουμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια