Ειδήσεις

Τι συζητήθηκε στην πρώτη συνάντηση του ΥΠΟΙΚ με τους θεσμούς

Σε θέματα που δεν είχαν ήδη συζητηθεί και που είναι κάπως καινούργια, γιατί έχουν αλλάξει οι οικονομικές συνθήκες, δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση κατά τη διάρκεια της συζήτησης του υπουργού Οικονομικών με τους θεσμούς, όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος.   

Ειδικότερα, στη συνάντησή του η οποία διήρκεσε έξι ώρες τέθηκαν θέματα δημοσιονομικά, η ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων αλλά και διαδικαστικά ζητήματα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, «κατά τη συνάντηση δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση σε θέματα που δεν είχαν ήδη συζητηθεί, που είναι κάπως καινούργια, γιατί έχουν αλλάξει οι οικονομικές συνθήκες».

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα δημοσιονομικά και ειδικότερα στο πώς θα αντιμετωπιστεί η ελληνική δέσμευση για πλεόνασμα 3,5% το 2018. Συζητήθηκε επίσης το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ συζητήθηκε με μεγαλύτερες λεπτομέρειες το καινούργιο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, η ελληνική πλευρά έκανε τις πρώτες προτάσεις της, πώς πρέπει να λειτουργεί ώστε συγχρόνως να δημιουργήσει ένα ταμείο που θα βοηθήσει και το κομμάτι της αποπληρωμής του χρέους αλλά και τις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας.

Επίσης, τέθηκαν τα οργανωτικά ζητήματα, πώς θα γίνουν οι συναντήσεις, πώς θα λύνονται έγκαιρα προβλήματα που προκύπτουν για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ή διαφορές.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, υπήρξε σύγκλιση σε κάποια σημεία, λιγότερη σύγκλιση σε κάποια άλλα, αλλά συζήτηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα και θα συνεχιστεί. Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, κατά τη συνάντηση δεν ετέθη θέμα προαπαιτούμενων μέτρων.

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών έχουν μεταβεί αυτήν την ώρα στην Τράπεζα της Ελλάδος, ΕΛΛ όπου θα έχουν συνάντηση με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια