Ειδήσεις

Αυλαία για την ιστορική 126 Σ.Μ.

Με βαθιά συγκίνηση ηδιοίκηση το προσωπικό και απόστρατοι που υπηρέτησαν στην 126 Σμηναρχία Μάχης του Ηρακλείου παρακολούθησαν το πρωί την τελετή υποστολής της σημαίας της Σμηναρχίας, η οποία από σήμερα πέρασε στην ιστορία.

Το προσωπικό της μονάδας παρέδωσε τη σημαία, στον τελευταίο διοικητής της 126, Δημήτρη Βασιλικογιαννάκη.

Η επίσημη αναστολή λειτουργίας της μονάδας έγινε παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας , αλλά και του Αρχηγού της Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχου Χρήστου Χρηστοδούλου, που τίμησαν με την παρουσία τους την 70χρονη ιστορία της 126ΣΜ και τη συμβολή της στη εθνική άμυνα της χώρας.  

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαίτσης, υπογράμμισε στις δηλώσεις του πως η αναστολή λειτουργίας της 126ΣΜ δεν σηματοδοτεί λουκέτο στη μονάδα, η οποία θα εξακολουθήσει να φιλοξενεί την 11η Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων.

Μάλιστα άφησε να εννοηθεί πως μελλοντικά οι εγκαταστάσεις που απελευθερώνονται, μπορούν να χρησιμοποιηθούν  στο νέο σχεδιασμό του υπουργείου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ανοίγει ο δρόμος για να έρθει κάτι άλλο στο χώρο αυτό» , χωρίς να προχωρήσει σε διευκρινήσεις.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια