Ειδήσεις

Ραντεβού γνωριμίας θεσμών – Τσακαλώτου – Σταθάκη

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM) θα έχουν στις 10 το πρωί συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τεχνικά κλιμάκια συνέχισαν την Πέμπτη τις εργασίες τους με στόχο να καθορίσουν τον μακροπρόθεσμο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τους παράγοντες που τον καθορίζουν.

Επίσης, υπήρξε ειδική συνάντηση στα τεχνικά κλιμάκια για τις κρατήσεις φόρων υπέρ τρίτων.

Μεταξύ άλλων οι θεσμοί ζητούν την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ, καθώς, εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε φοροδιαφυγή.

Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι είναι πολιτική απόφαση και αφορά την ανακατανομή των οικονομικών βαρών στον πληθυσμό της χώρας.

Εξάλλου, μελετάται η σύσταση διυπουργικής επιτροπής με στόχο την απλοποίηση των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων. Κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν ότι ήδη έχει καταργηθεί σε 103 περιπτώσεις η υποχρεωτική έκδοση άδειας λειτουργίας.

Ξεκινά επίσης η διαβούλευση για τα εργασιακά ούτως ώστε έως το τέλος του 2015 να υπάρχει ένα νέο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων που θα εγγυάται τη δικαιοσύνη και την αποτελεσματικότητα στο χώρο της εργασίας, γράφει το in.gr.

Όσον αφορά στο δημοσίευμα των Financial Times ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί επί του παρόντος να συμμετάσχει σε νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, λόγω του υψηλού δημοσίου χρέους, κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως (α) το Ταμείο συμμετέχει κανονικά στις διαπραγματεύσεις , (β) η θέση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι σημερινή και είναι δεκάδες οι αναφορές της κ. Λαγκάρντ στο θέμα αυτό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια