default-image

Διαφωνίες ΕΙΤΗΣΕΕ για το νέο νομοσχέδιο

Ελλάδα
Διαφωνίες ΕΙΤΗΣΕΕ για το νέο νομοσχέδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να αφουγκραστεί τις ανάγκες και τις θέσεις του κλάδου κάλεσε την κυβέρνηση η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν αναφορικά με το σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης κ. Πάνος Κυριακόπουλος ζήτησε να ξεκινήσει ο διάλογος ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους εμπλεκόμενους φορείς του κλάδου.

Τα μέλη της Ένωσης σημείωσαν ότι το παρόν σχέδιο νόμου περιλαμβάνει αρκετές αοριστίες και πολλά προβληματικά σημεία, τα οποία όπως τόνισαν δε ρυθμίζουν το τηλεοπτικό τοπίο, αλλά δημιουργούν περισσότερα προβλήματα.

Παράλληλα ξεκαθάρισαν ότι τα επιχειρήματα που έχουν επικρατήσει στο δημόσιο διάλογο δεν ισχύουν, επειδή το θεσμικό πλαίσιο που εφαρμόζεται πια εξαιτίας του ψηφιακού φάσματος, είναι ρυθμισμένο, στη βάση όσων η ίδια η Πολιτεία έχει θέσει, εξαιτίας και των σχετικών ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.

Όπως σημειώνει πάντως η Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας πρέπει άμεσα να αξιοποιηθούν οι μελέτες και τα οικονομικά στοιχεία, και κυρίως να ληφθεί υπόψη η πραγματικότητα του κλάδου και παράλληλα να γίνει σχεδιασμός που επιτρέπει τη βιωσιμότητα του κλάδου και ταυτόχρονα διασφαλίζει την ελευθερία και την πολυφωνία.

Νικολέτα Σφακιανάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News