Ειδήσεις

Οι πιο ακριβές μετακινήσεις αυτές των Ελλήνων

Τι και αν οι τιμές μειώνονται διεθνώς, οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν για μια ακόμη φορά το… μάρμαρο, με τις μετακινήσεις τους να είναι… "φωτιά". Μέσα σε τρεις μέρες, οι τιμές του αργού πετρελαίου έπεσαν από τα 60 δολάρια το βαρέλι στα 47 δολάρια, το βαρέλι.   

Για το ίδιο χρονικό διάστημα όμως οι τιμές των καυσίμων για τον Έλληνα καταναλωτή, αντί να μειώνονται, συνέχισαν να ανεβαίνουν σε ορισμένες τουριστικές περιοχές της χώρας.

Για το μοναδικό αυτό φαινόμενο, ο κλάδος δίνει τη δική του εξήγηση, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει αισχροκέρδεια.

Παρά τη μείωση έως και 13 λεπτά στις τιμές του αργού πετρελαίου, οι τιμές της αμόλυβδης δεν υποχώρησαν ούτε καν ένα λεπτό σε αρκετά πρατήρια υγρών καυσίμων της χώρας, σε αντίθεση με αρκετά πρατήρια της Αθήνας, όπου οι μειώσεις έφτασαν στην κατανάλωση και ήταν ορατές από τους οδηγούς.

Σε επίπεδο Ηρακλείου, υπήρξαν μειώσεις κατά 3 λεπτά, τη τελευταία βδομάδα, όμως από την άλλη, η κίνηση είναι μειωμένη κατά 30%.

Με αφορμή τη νέα φορολογία, ο κλάδος προβλέπει αύξηση των λουκέτων στα πρατήρια υγρών καυσίμων, τα οποία ανέρχονται σε 5.300 σε όλη τη χώρα, όταν προ κρίσης άγγιζαν τα 8.500!

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια