Ειδήσεις

Επανεκκίνηση διαδικασίας διαβούλευσης για έργα ΑΠΕ

Την επανεκκίνηση της διαδικασίας διαβούλευσης για τα έργα ΑΠΕ των εταιρειών ΤΕΡΝΑ και ΕΛΙΚΑ ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας κ. Νίκος Καλογερής, έπειτα από ένα μήνα αναβολής εξέτασης του θέματος την οποία είχε γνωστοποιήσει δημόσια.

Η αναβολή είχε αποφασιστεί, έπειτα από σχετικό αίτημα των δύο εταιρειών ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Α.Ε και ΕΛΙΚΑ Α.Ε. προς την Περιφέρεια, με το σκεπτικό να δοθεί το περιθώριο στον πολύ μεγάλο αριθμό των συναρμόδιων τοπικών και κεντρικών υπηρεσιών που είχαν κληθεί από την αδειοδοτούσα αρχή (ΥΠΑΠΕΝ), να εκφράσουν την εξειδικευμένη γνώμη τους, με την πιθανότητα να επέλθουν περικοπές στο αρχικό μέγεθος των έργων.

Δεδομένου ότι το διάστημα του ενός μήνα θεωρήθηκε από την πλευρά της Περιφέρειας, εύλογο περιθώριο να προετοιμαστούν οι λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης έκρινε σκόπιμο να ανακοινώσει την επανεκκίνηση της διαδικασίας της διαβούλευσης των ΜΠΕ των έργων, ζητώντας εγγράφως το ίδιο και από τους Δήμους, Τοπικούς Φορείς, Συλλόγους κ.λπ.  

Οι προτάσεις των φορέων θα κατατίθενται μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2015. Οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων των έργων (χάρτες και κείμενα) είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης www.crete.gov.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια