default-image

Ο Μ. Συντυχάκης στη συνεδρίαση για την αντιπυρική προστασία

Κρήτη
Ο Μ. Συντυχάκης στη συνεδρίαση για την αντιπυρική προστασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ κ. Μανώλης Συντυχάκης μετά από πρόσκληση του περιφερειάρχη Κρήτης συμμετείχε την Τετάρτη 29 Ιουλίου, στη σύσκεψη κρατικών και τοπικών οργάνων αρμόδιων και συνεργαζόμενων για την Πολιτική Προστασία με θέμα την αντιπυρική προστασία και την εκτέλεση της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας για τη νέα παραλιακή της περιοχής Αλικαρνασσού.

Στην τοποθέτησή του για το θέμα της παραλιακής, ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι «οι δικαστικές αποφάσεις μπορεί να μη συμβαδίζουν κάθε φορά με το λαϊκό συμφέρων ή με τις υπηρεσιακές, τις οργανωτικές ή και τις διαχειριστικές ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτό όμως δε σημαίνει», διευκρίνισε, ότι «με τη συντονισμένη προσπάθεια και αγώνα δεν μπορεί ο λαός να αποτρέψει την εκτέλεση της οποιασδήποτε δικαστικής απόφασης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόμαστε σε ένα έργο το οποίο έγινε με έξοδα και ευθύνη του ελληνικού δημοσίου, στοίχισε σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ και από το 2009 έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία, αναβαθμίζοντας αποδεδειγμένα το παραλιακό μέτωπο και την ζωή των κατοίκων της Αλικαρνασσού. Σημαντική ήταν και η αποσυμφόρηση των εσωτερικών δρόμων του Αλικαρνασσού από τη διέλευση οχημάτων και κυρίως του κεντρικού δρόμου που ενώνει την πόλη του Ηρακλείου με το αεροδρόμιο».

Επίσης, ο βουλευτής του ΚΚΕ εκτίμησε ότι «η κατεδάφιση της παραλιακής οδού πρέπει να ματαιωθεί γιατί είναι χρήσιμη για το κοινωνικό σύνολο ενώ δεν ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο. Δεν έχει επηρεαστεί στο ελάχιστο η λειτουργία του αιγιαλού και η ελεύθερη πρόσβαση σε αυτόν, αντίθετα την διευκολύνει». Καταλήγοντας, ανέφερε ότι «υπάρχουν πολύ σοβαροί λόγοι πολιτικής προστασίας και της ασφάλειας του αεροδρομίου που εξαρτώνται από την ύπαρξη της παραλιακής, όπως επιβεβαιώνουν οι αρμόδιοι φορείς».  

Για το θέμα της αντιπυρικής προστασίας αναφέρθηκε στην υποχρηματοδότηση όλων των ενταγμένων υπηρεσιών και μηχανισμών στην Πολιτική Προστασία με ειδική αναφορά στο Πυροσβεστικό Σώμα με μείωση διαθέσιμων πόρων που αγγίζει το 60%, ως αποτέλεσμα των πολιτικών της Ε.Ε. και των ελληνικών Κυβερνήσεων μέχρι σήμερα.

Αναφέρθηκε στις μέχρι σήμερα προσπάθειες του ΚΚΕ να αναδεικνύει τα επί πολλά χρόνια υπαρκτά σοβαρά προβλήματα της αντιπυρικής θωράκισης της χώρας, καθώς επίσης και τα προβλήματα σε επίπεδο του Δήμου Ηρακλείου.

«Το ΚΚΕ», διευκρίνισε ο Μανώλης Συντυχάκης, «με επίκαιρες και απλές ερωτήσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία ζήτησε την άμεση και απαιτούμενη χρηματοδότηση των πυροσβεστικών υπηρεσιών και την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων, την επίλυση της υποστελέχωσης του Σώματος με πρόσληψη αναγκαίου μόνιμου προσωπικού όλων των βαθμίδων, την εξασφάλιση τακτικής προμήθειας του ατομικού όπως και του μηχανοκίνητου και μηχανολογικού εξοπλισμού και την κατάργηση του απαράδεκτου εργασιακού καθεστώς των εποχιακών, των 5 μηνών ή των αόριστου χρόνου εργασιακών συμβάσεων, γεγονός που δεν συμβάλει στην επιχειρησιακή ομογενοποίηση και αποτελεσματικότητα».

Σημείωσε, ότι «ο εθελοντισμός δεν μπορεί να λειτουργεί ως υποκατάστατο των κρατικών υποχρεώσεων και των υπηρεσιακών αδυναμιών της Πολιτικής Προστασίας».

Τελειώνοντας, αναφέρθηκε στην πάγια θέση «του ΚΚΕ για την ανάγκη του κεντρικού σχεδιασμού και διαχείριση της αντιπυρικής προστασίας της Χώρας από Ενιαίο Δημόσιο Φορέα» και υπογράμμισε την ετοιμότητα του ΚΚΕ να συμμετάσχει με τις κομματικές του δυνάμεις στην υποστήριξη του πυροσβεστικού έργου, «όταν αυτό κριθεί από τα αρμόδια όργανα του Πυροσβεστικού Σώματος αναγκαίο, όπως και έγινε στις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική και το Πελοπόννησο».                          

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News