Ειδήσεις

"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λαϊκή εντολή για το μνημόνιο"

«Δεν έχει λαϊκή εντολή ο ΣΥΡΙΖΑ να αλυσοδέσει τη χώρα με το μνημόνιο», υπογράμμισε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που διεμήνυσε πως «δε διανοηθήκαμε ποτέ ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα μπορούσε να φέρει μέσα σε 14 ημέρες τρία κατεπείγοντα νομοσχέδια σε λιγότερο από 24 ώρες, να προετοιμάζεται να φέρει το χειρότερο μνημόνιο στη μνημονιακή ιστορία».

Η κ. Κωνσταντοπούλου συνέχισε τονίζοντας πως «δε διανοηθήκαμε ποτέ ότι η κυβέρνηση αναγκάζεται να προσκαλεί την τρόικα ως νέα τετραμερή και να κατηγορείται για παιδιαρίσματα όποιος προσπαθεί να διαφυλάξει τη δημοκρατική διαδικασία». Είναι ιστορική επιταγή η Αριστερά, τόνισε «να αναλάβει να υπερασπιστεί την κοινωνία και τη δημοκρατία από τη μνημονιακή λαίλαπα και την περιστολή των δικαιωμάτων, την ανθρωπιστική κρίση», ενώ παράλληλα, επισήμανε ότι δεν μπορεί, όποιος υπερασπίζεται το Σύνταγμα, να είναι γελοίος, γραφικός ανεύθυνος και πολιτικά ανήλικος.

«Ο πρωθυπουργός όταν εξήγγειλε το δημοψήφισμα ως απάντηση στο the game is over, δεν μπορεί να εννοούσε να πάρουμε μια εβδομάδα παράταση», πρόσθεσε η πρόεδρος της Βουλής, ενώ όσον αφορά το αντικείμενο συζήτησης της Κ.Ε., η κ. Κωνσταντοπούλου ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι δυνατό πρώτα να ψηφιστεί μνημόνιο και μετά να συζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια