Ειδήσεις

Δ. Μάρδας: "Η στρατηγική του Γ. Βαρουφάκη απέτυχε"

«Απέτυχε η στρατηγική του Γιάνη Βαρουφάκη», εκτιμά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Μάρδας, καθώς όπως υποστήριξε μιλώντας στην τηλεόραση του "Σκάι", «δεν απέδωσε καρπούς».  

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ωστόσο, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο τέως υπουργός Οικονομικών δεν είχε ως σκοπό την έξοδο από το ευρώ, «το ευρώ είναι η κυρίαρχη άποψη στον ΣΥΡΙΖΑ», διαβεβαίωσε εν συνεχεία, προσθέτοντας ότι «έχουμε αποφασίσει ότι η πορεία της Ελλάδας είναι εντός του ευρώ».

Βέβαια, συμπλήρωσε ο κ. Μάρδας, «υπάρχουν και αντίθετες απόψεις που προτείνουν τη δραχμή, επαναλαμβάνοντας ωστόσο, ότι η κυρίαρχη άποψη στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που υποστηρίζει το ευρώ», ενώ παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι «η κυβέρνηση δεν είναι υποχρεωμένη να υιοθετήσει τις θέσεις της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου».

Όσον αφορά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός εξήγησε ότι «σε όλα τα κόμματα υπάρχουν διαφωνίες, ενώ πρόσθεσε ότι το ζητούμενο είναι να βγει μία σύνθεση και να έχουμε ένα αποτέλεσμα, δηλαδή να έχουμε έναν συμβιβασμό», τόνισε.

«Κάνω καμπάνια υπέρ του ευρώ, γιατί κάποιοι κάνουν καμπάνια υπέρ της δραχμής» συνέχισε ο κ. Μάρδας, τονίζοντας ότι πρέπει να ακουστούν και τα επιχειρήματα υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη.

Όσοι θέλουν την επιστροφή στη δραχμή, ανέφερε, πρέπει να ξέρουν τα πάντα για τις επιπτώσεις αυτής της επιλογής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια