Ειδήσεις

Κ. Δερμιτζάκης: "Χωρίς πλωτό το Λιμενικό Αγίου Νικολάου"

Για τον εξοπλισμό και τη στελέχωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρθηκε με επιστολή του ο βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Ο κ. Δερμιτζάκης με αφορμή το ατύχημα του ναυαγοσωστικού σκάφους του Λιμενικού στη Χίο και την αντικατάστασή του από το Λιμενικό του Αγίου Νικολάου, επισημαίνει πως δημιουργείται ανασφάλεια στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, καθώς δεν υπάρχει επαρκής εξοπλισμός για την ασφάλεια των πολιτών και των τουριστών στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Η επιστολή:

«Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Μετά το ατύχημα που είχε το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού στην περιοχή της Χίου, δόθηκε προφορική εντολή για την μετακίνηση του αντίστοιχου σκάφους που σταθμεύει στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου για να το αντικαταστήσει.

Είναι απόλυτα κατανοητές οι μεγάλες ανάγκες σε διασωστικά μέσα στην συγκεκριμένη περιοχή λόγω του μεγάλου ρεύματος προσφύγων από εμπόλεμες ζώνες προς τη χώρα μας από τα κοντινά τουρκικά παράλια.

Η μετακίνηση όμως του συγκεκριμένου σκάφους έχει αφήσει το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου χωρίς ούτε ένα πλωτό μέσο στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, γεγονός που δημιουργεί ανασφάλεια σε όλους τους εμπλεκόμενους με τη θάλασσα.

Με αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατη η παρέμβαση του Λιμενικού σε οποιαδήποτε ανάγκη παρουσιαστεί στη θάλασσα, είτε αφορά περιπολίες, παράνομη αλιεία και έρευνα - διάσωση είτε μέτρα ασφαλείας κατά τον κατάπλου κρουαζιερόπλοιων.

Είναι σε όλους γνωστή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη στελέχωση και τον εξοπλισμό του Λιμενικού Σώματος μετά από πέντε χρόνια μνημονιακής λιτότητας και οι πολύ μεγάλες ελλείψεις. Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια θα ήθελα να σας επισημάνω την μεγάλη ανάγκη για κάποιο πλωτό μέσο για το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου ώστε τουλάχιστον στοιχειωδώς να μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της υπηρεσίας και να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή.

Είμαι σίγουρος πως με την ευαισθησία που σας διακρίνει θα κάνετε ότι είναι δυνατό για να καλυφθεί το κενό που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή μας.

Με εκτίμηση

Κωστής Δερμιτζάκης

Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια