Ειδήσεις

Αγώνας τριάθλου διοργανώνεται την Κυριακή στις Γούρνες

Αγώνας τριάθλου «Super Sprint Triathlon Gouves - Hersonissos» διοργανώνεται την Κυριακή 2 Αυγούστου στις Γούρνες, πρώην αμερικανική βάση. Η συγκεκριμένη εκδήλωση διοργανώνεται από τον δήμο Χερσονήσου και περιλαμβάνει κολύμβηση, ποδηλασία, τρέξιμο, ως στόχο την ανάπτυξη αθλημάτων, που απευθύνονται στο μαζικό αθλητισμό.

Λεπτομέρειες Διαδρομής: Η Κολύμβηση θα διεξαχθεί σε μία τριγωνική διαδρομή των πεντακοσίων (500) μέτρων μπροστά από το Ενυδρείο Κρήτης. Μετά την έξοδό τους από τη θάλασσα, οι αθλητές θα τρέξουν για ενενήντα (90) μέτρα για να ξεκινήσουν το αγώνισμα της Ποδηλασίας σε μία κυκλική διαδρομή των 2,5 χιλιομέτρων, την οποία θα επαναλάβουν τέσσερις (4) φορές (συνολικά 10 χλμ). Μετά την Ποδηλασία, συνέχεια έχει το Τρέξιμο με τους συμμετέχοντες να αγωνίζονται για 2,5 χιλιόμετρα τερματίζοντας μπροστά στο Ενυδρείο Κρήτης.

Οι συνθήκες αναμένεται να είναι ιδανικές και για τους αθλητές αλλά και για τους θεατές. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 9:30΄ π.μ. στην παραλία έναντι του Ενυδρείου Κρήτης.

Ενημέρωση για τους πρωτοεμφανιζόμενους τριαθλητές:

Οι συνθήκες αναμένεται να είναι ιδανικές στο Super Sprint Triathlon Gouves - Hersonissos που θα διεξαχθεί στο Δήμο Χερσονήσου (πρώην αμερικανική βάση).

Οι αθλητές θα χρησιμοποιήσουν στο κολύμπι ένα κοινό μαγιό, που θα πρέπει να τους εξυπηρετεί και για τα άλλα αθλήματα, καθώς το σύντομο του αγώνα δεν επιτρέπει πολλές αλλαγές. Επίσης, υποχρεωτικό είναι το σκουφάκι κολύμβησης.

Είναι απαραίτητο οι διαγωνιζόμενοι μετά την κολύμβηση να τοποθετήσουν με σωστό τρόπο την ειδική ζώνη που θα τους δοθεί από τους διοργανωτές, στην οποία θα έχει τοποθετηθεί ο αριθμός. Στην ποδηλασία (2ο άθλημα) θα πρέπει ο αριθμός να είναι στην πίσω πλευρά και στο τρέξιμο (3ο άθλημα) ο αριθμός θα πρέπει να είναι μπροστά.

Ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει όριο χρόνου και ότι κάθε αθλητής θα ολοκληρώνει τον αγώνα του μετά τον τερματισμό του στο τρέξιμο. Απαραίτητα για τον Τριαθλητή είναι: το σκουφάκι κολύμβησης και το ποδηλατικό κράνος.

Τέλος, στην περίπτωση που δεν μπορεί να διεξαχθεί το άθλημα της κολύμβησης λόγω ακατάλληλων καιρικών συνθηκών, οι διοργανωτές ενημερώνουν πως το event θα διεξαχθεί ως Δίαθλο με αποστάσεις 5χλμ Τρέξιμο - 10χλμ Ποδηλασία - 2,5χλμ Τρέξιμο.

Περισσότερες πληροφορίες: 6945-512156, Βαγγέλης Καραγιαννάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια