Ειδήσεις

Ετοιμάζεται για δουλειά η νέα Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου

Στο δρόμο ξαναβγαίνουν σύντομα οι δημοτικοί αστυνομικοί του Ηρακλείου, αφού εντός των ημερών μπαίνει σε υλοποίηση το σχέδιο επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, με απόφαση που στηρίχτηκε στη διαπίστωση για την προβληματική κατάσταση του κυκλοφοριακού της πόλης και την απαίτηση των ίδιων των οδηγών και των πεζών, για να ξαναγυρίσουν οι εν λόγω εργαζόμενοι και να μπει μια τάξη.

Δύο περίπου χρόνια μετά το "λουκέτο" στη Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου, η είδηση ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί επιστρέφουν στο πόστο τους κάθε άλλο από ασυγκίνητους αφήνει τους πολίτες, που, όπως λένε από το πρώτο διάστημα κατάργησης της υπηρεσίας, βλέπουν τις αρνητικές συνέπειες στην καθημερινότητα της πόλης και των κατοίκων της.

Για παράδειγμα, η 65χρονη Μαρία Ρουβάκη, που εργάζεται 30 και πλέον χρόνια στις λαϊκές αγορές, εξηγεί ότι οι υπηρεσίες που προσέφεραν οι δημοτικοί αστυνομικοί βοηθούν τους πολίτες σημαντικά, ενώ ταυτόχρονα έλυναν θέματα της καθημερινότητας, που μέχρι και σήμερα κανείς άλλος δεν μπορεί να τακτοποιήσει.

«Πάνω απ' όλα ήταν φανταστικοί όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Πάρα πολύ βοηθούσαν τον κόσμο. Και ήταν όλοι υπέροχα παιδιά», λέει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι από την ώρα που η Δημοτική Αστυνομία καταργήθηκε, άρχισαν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της λαϊκής αγοράς, και όχι μόνο.

«Η έλλειψη έχει φανεί παντού. Και στη λαϊκή και γενικότερα στην πόλη», αναφέρει.

Όπως λένε πολλοί δημότες, «από τότε που οι δημοτικοί αστυνομικοί σταμάτησαν να εργάζονται γίνονται στην πόλη του Ηρακλείου παράλογα πράγματα».

Αν και εδώ και δύο μήνες οι εργαζόμενοι της νέας Δημοτικής Αστυνομίας, που θα επιστρέψουν στη νέα υπηρεσία, έχουν αποδεσμευτεί από τις υπηρεσίες που εργάζονταν αυτά τα δύο χρόνια, η επάνοδός τους δεν αναμένεται νωρίτερα από τις 15 με 17 Αυγούστου, λόγω μιας σειράς εκκρεμοτήτων, καθώς μπορεί η επανασύσταση να αποφασίστηκε, αλλά δεν υπάρχουν στολές, οχήματα και εξοπλισμός.

«Λιγότεροι αστυνομικοί»

Στο μεταξύ, όμως, οι δημοτικοί αστυνομικοί της νέας Δημοτικής Αστυνομίας θα είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση με την περίοδο πριν από την κατάργηση της υπηρεσίας. Η νέα διευθύντρια της υπηρεσίας Βούλα Πλατάκη δήλωσε πως θα είναι μόνο 21 άτομα, διότι δε δόθηκε η δυνατότητα σε όλους να επιστρέψουν στη νέα Δημοτική Αστυνομία.

«Θα έχουμε όμως λιγότερες αρμοδιότητες. Και ελπίζουμε ότι με την καλή συνεργασία των πολιτών όλα θα πάνε καλά. Θα προσφέρουμε τα μέγιστα και, ίσως αργότερα, το υπουργείο να μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε κι άλλο προσωπικό, κυρίως από αυτούς τους συναδέλφους που ήμασταν σε άλλες υπηρεσίες», όπως λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει τονίζοντας: «Ξεκινάμε να επαναδιοργανώνουμε τη Δημοτική Αστυνομία και σε λίγες μέρες θα είμαστε και πάλι στο δρόμο.

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, έχουμε πάρα πολλά πράγματα να τακτοποιήσουμε, προκειμένου να βρεθούμε στο δρόμο. Πρέπει να έχουμε καινούργιες στολές, πρέπει να επανέλθουν πίσω τα οχήματα της Δημοτικής Αστυνομίας, να ελεγχθούν τα μπλοκάκια, να οργανωθεί ο χώρος κ.λπ. Οι εκκρεμότητες είναι πάρα πολλές, όμως κι εμείς προσπαθούμε με γρήγορο ρυθμό να αντεπεξέλθουμε σε όλα αυτά», λέει η νέα διευθύντρια.

Καταλήγοντας, μας είπε: «Οι πολίτες έχουν αγωνία να μας ξαναδούν στο δρόμο. Χάρηκαν πολύ για την επανασύσταση. Κι εμείς το ίδιο. Χαιρόμαστε που θα είμαστε ξανά δίπλα τους».

Χριστόφορος Παπαδάκης, Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια