Ειδήσεις

Νέκρος ένας από τους 5 ρινόκερους που έχουν απομείνει

Το βράδυ της Δευτέρας πέθανε από ρήξη κύστης ένας από τους πέντε λευκούς ρινόκερους που έχουν απομείνει στο κόσμο, η Nabire, η 31χρονη λευκή ρινόκερος στο ζωολογικό κήπο Dvur Kralove στην Τσεχία.

Πλέον απομένουν μόλις τρία θηλυκά και ένα αρσενικό: ένα από αυτά φυλάσσεται στο ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο και οι άλλοι τρεις σε ένα καταφύγιο άγριων ζώων στην Κένυα.

Ο Jiri Hruby, ο ειδικός φροντιστής του ρινόκερου στο ζωολογικό κήπο δήλωσε: «Η κύστη αυτή είχε βάρος 40 κιλών, χωρίς το περιεχόμενό της σε υγρά. Δεν είχε καμία πιθανότητα θεραπείας».

Τα τελευταία χρόνια η Nabire αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα υγείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του θανάτου της.

Η απώλεια της είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς το είδος των λευκών ρινόκερων διαρκώς συρρικνώνεται από το ανελέητο κυνήγι.

Η Nabire γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο της Τσεχίας το 1983 και υπήρξε μια από τις τελευταίες ελπίδες για το είδος.

Ένα από τα ωάρια της Nabire, όπως και διάφορα δείγματα ιστού, ελήφθησαν από το ζώο αμέσως μετά τον θάνατό της και εστάλησαν σε εξειδικευμένο εργαστήριο στην Ιταλία, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Αισθανόμαστε καθήκον μας να κάνουμε τα πάντα για την διάσωση των ρινόκερων αυτών. Είμαστε μαζί με το Σαν Ντιέγκο οι μόνοι που μπορούν να το κάνουν, μέσω του βιολογικού υλικού που έχει συλλεχθεί, έστω κι αν οι ελπίδες επιτυχίας είναι μηδαμινές», ανέφερε  ο διευθυντής του τσέχικου ζωολογικού κήπου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια