default-image

Έσωσε την περιουσία του 76χρονος δανειολήπτης

Λασίθι
Έσωσε την περιουσία του 76χρονος δανειολήπτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μηδενικές δόσεις», καθώς και τη διάσωση όλων των περιουσιακών του στοιχείων (κατοικία, αγροτεμάχιο με ελιές, αυτοκίνητο) πέτυχε με προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας ένας 76χρονος δανειολήπτης-πρώην αγρότης, νυν συνταξιούχος του ΟΓΑ, κάτοικος Γρα Λυγιάς Ιεράπετρας.

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για δανειολήπτη 76 ετών, έγγαμο, πατέρας ενός ενηλίκου τέκνου, ο οποίος είναι χρεωμένος σε μία τράπεζα με το συνολικό ποσό χρέωσης να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Το μοναδικό εισόδημα που διαθέτει είναι τα 704,12 ευρώ μηνιαίως από τη σύνταξη, ενώ τα περιουσιακά του στοιχεία είναι: α) ισόγεια κατοικία 70,00 τ.μ., κατά 50% κυριότητα, β) αγροτεμάχιο με 18 ρίζες ελιές και γ) Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας, σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του προδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 (παρ. 1, 8,2) του Νόμου 4161/2013 του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι ο δανειολήπτης πληροί τις προϋποθέσεις ένταξής του στο υπάρχον νομικό πλαίσιο, του χορήγησε προσωρινή διαταγή με το παρακάτω περιεχόμενο:

1) Δέχεται το αίτημα της χορήγησης προσωρινής διαταγής, δεδομένου ότι τυγχάνει συνταξιούχος σήμερα, που έχει ήδη περιέλθει ανυπαίτια σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του, λόγω των συνεχών μειώσεων του εισοδήματός του και της υπάρχουσας οικονομικής κρίσης.

2) Αποφασίζει προσωρινά την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά της περιουσίας του, διατηρώντας την πραγματική και νομική κατάσταση της περιουσίας του μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.

3) Ορίζει "μηδενικές δόσεις".

Για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας για τον εν λόγω δανειολήπτη θεωρείται ευνοϊκότατη, σημειώνοντας πως για ενημέρωση και ένταξη στο νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση στα τηλ. 28210/92.306, 28210/92.666 και 28420/20.140.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News