default-image

Διατηρείται ο υδράργυρος στους 40 με 41 βαθμούς κελσίου

Κρήτη
Διατηρείται ο υδράργυρος στους 40 με 41 βαθμούς κελσίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται και σήμερα το κύμα καύσωνα σε όλη τη χώρα με θερμοκρασίες από 36-37 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου , 40-41 βαθμούς στα ηπειρωτικά διαμερίσματα.

Ελπίδα για ανάσα δροσιάς αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα, αν και μικρή βελτίωση, με πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπεται το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους στην Αττική η θερμοκρασία θα φθάσει έως 40 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.  Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Υψηλή ωστόσο και σήμερα θα είναι η υγρασία.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις  στα 3 Μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου. 

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα έχει πολλή ζέστη με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 40 βαθμούς σε περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της ανατολικής Πελοποννήσου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 31 Ιουλίου και από τα βόρεια αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα το Σάββατο 1η Αυγούστου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News