default-image

Νίκησε 1-0 η ΑΕΚ την Χάποελ

Ποδόσφαιρο
Νίκησε 1-0 η ΑΕΚ την Χάποελ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί να έφτασε στη νίκη, 1-0, όμως δεν έπεισε. Το φιλικό με την Χάποελ Ιερουσαλήμ ήταν το πρώτο που έβγαλε μαζεμένα… θέματα για την ΑΕΚ, που έχει χρόνο για διορθώσεις.

Τον έλεγχο σε ολόκληρη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου είχε η Ένωση, που όμως δεν μπόρεσε να βγάλει ευκαιρίες προς την αντίπαλη εστία. Η… ουσία ήρθε στο τελευταίο τέταρτο όταν ανέβηκε ο Μπαρμπόσα. Με προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Η είσοδος του Κορδέρο (έπαιξε δίπλα στον Σιμόες) βελτίωσε την κατάσταση, ενώ ήρθε και το γκολ με φωτοβολίδα του Γκάλο (68').

Ο Τραϊανός Δέλλας δεν χρησιμοποίησε τους Μπαρόχα και Βάργκας. Ο πρώτος ταλαιπωρείται από ίωση στο αναπνευστικό, ενώ ο δεύτερος προτιμήθηκε να μην επιβαρυνθεί.

Με ρόλο αφεντικού μπήκε η ΑΕΚ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Έχοντας τον έλεγχο του ρυθμού και την κυκλοφορία της μπάλας οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην αντίπαλη άμυνα. Η Χάποελ αμύνθηκε μαζικά και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να ενοχλήσει τον Ανέστη, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Η κατοχή των «κιτρινόμαυρων» έχασε σταδιακά την ουσία της, αφού δεν έρχονταν τελικές, με το πρώτο 20λεπτο να περνάει χωρίς φάσεις.

Ο ρυθμός άνοιξε κάπως όταν οι Ισραηλινοί ανέβασαν τις γραμμές τους. Εκεί, το πρέσινγκ της ΑΕΚ έπιασε τόπο, με τον Κρισάντους να χάνει μεγάλη ευκαιρία έπειτα από εκπληκτική προσπάθεια του Βασιλαντωνόπουλου (23'). Βέβαια και η Χάποελ είχε την δική της φάση για γκολ, με τον Λαμπρόπουλο να σώζει πάνω στην γραμμή. Η Ένωση ανέβασε σημαντικά την απόδοσή της στο τελευταίο τέταρτο, όταν ο Μπαρμπόσα έγινε πιο δραστήριος. Το πρόβλημα στην τελική πάσα, πάντως, δεν λύθηκε και το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Με την ΑΕΚ αλλαγμένη κατά το ήμισυ ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο. Οι κιτρινόμαυροι επιχείρησαν κυρίως από τα δεξιά, αξιοποιώντας τον Γκάλο, να μπουν στην περιοχή όμως δεν άγχωσαν ιδιαίτερα την Χάποελ. Αντίθετα, οι Ισραηλινοί παρουσιάστηκαν πολύ πιο δραστήριοι επιθετικά δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στον Ανέστη κι εν συνεχεία στον Βούρα. Χωρίς να πανικοβληθεί και με τον Κορδέρο να ηρεμεί το παιχνίδι, οι κιτρινόμαυροι βρήκαν επιτέλους τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Γκάλο να εκτελεί με σουτ-βολίδα τον αντίπαλο γκολκίπερ στο 68ο λεπτό.

Το γκολ δεν βοήθησε να πάρει ρυθμό το παιχνίδι. Αντίθετα, στη συνέχεια ακολούθησαν μικροδιακοπές λόγω τραυματισμών και μαζεμένες αλλαγές των Ισραηλινών, που δεν βοήθησαν την κατάσταση. Η ΑΕΚ έμεινε μπροστά, όμως τα προβλήματα στην τελική πάσα δεν λύθηκαν με αποτέλεσμα οι προσπάθειες των μεσοεπιθετικών του Δέλλα να εξουδετερώνονται εύκολα. Στην... εκπνοή η ΑΕΚ θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά της, όμως ο Άρθο στάθηκε άτυχος και η κεφαλιά του βρήκε στο δοκάρι.

ΑΕΚ: Ανέστης (57΄Βούρας), Βασιλαντωνόπουλος (46' Γκάλο), Λαμπρόπουλος (57' Κολοβέτσιος), Τζανετόπουλος (57' Άρθο), Πεταυράκης (57' Σοϊλέδης), Ανάκογλου (57' Σιμόες), Γιόχανσον (46' Κορδέρο), Γροντής (79' Φαγέ), Ζόριτς (46' Αραβίδης), Μπαρμπόσα (46' Πλατέλλας), Κρισάντους (46' Τζεμπούρ)

Χάποελ Ιερουσαλήμ: Σάιτχοφ, Νίμνι, Έρμον, Λέρμαν, Κόιν, Στάιν, Ναόρ Σαγκάγκ, Χαντάντ, Οζ Σαγκάγκ, Μπρουχιάν, Μπεν Λούλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News