Ειδήσεις

Δαμάστα: Εκδηλώσεις για τα 71 Χρόνια από το Ολοκαύτωμα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαμάστας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού - Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Δήμου Μαλεβιζίου (ΔΟΠΠΑΜ), το Τοπικό Συμβούλιο Δαμάστας και τον Αθλητικό Όμιλο Δαμάστας, διοργανώνει και φέτος στη Δαμάστα κατά το διάστημα 8 έως 21 Αυγούστου 2015 σειρά Πολιτιστικών εκδηλώσεων ως φόρο τιμής εις μνήμη των 30 Δαμαστιανών που εκτελέστηκαν την περίοδο της Ναζιστικής κατοχής.

v Καθ' όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων στο χώρο του Σχολείου θα υπάρχει μόνιμη έκθεση φωτογραφίας από ερασιτέχνες φωτογράφους με θέμα "Τοπία, Άνθρωποι και Ανθρώπινη δραστηριότητα στη Δαμάστα", με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης του Συλλόγου θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα:

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα γίνεται συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης όπως συσκευασμένα τρόφιμα, είδη ατομικής και οικιακής καθαριότητας, είδη ένδυσης (ενηλίκων και παιδιών), φαρμάκων, βιβλίων, παιχνιδιών. Η συγκέντρωση θα γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο εσωτερικό του σχολείου Δαμάστας και τα συγκεντρωθέντα είδη θα διανεμηθούν σε συνανθρώπους μας που αποδεδειγμένα τα έχουν ανάγκη.

Τέταρτη εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 21 Αυγούστου, στο κεντρικό δρόμο Δαμάστας μπροστά από το Ηρώο των Πεσόντων, στο σημείο θα βρίσκεται η κινητή μονάδα του Βενιζέλειου νοσοκομείου από τις 09:30 έως τις 13.30 το μεσημέρι, με το ειδικευμένο προσωπικό που θα αναλάβει την αιμοδοσία.

Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων:

Σάββατο 08 Αυγούστου: Κατάθεση στεφάνου στο Δαμαστό στις 10:00

Τετάρτη 12 Αυγούστου: Μαγειρέματα από τις γυναίκες της Δαμάστας…. μια γευστική διαδρομή με παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά με πρώτη ύλη τα προϊόντα του πλούσιου Δαμαστιανού κάμπου, μαγειρευμένα με μεράκι από τις γυναίκες της Δαμάστας.

Ώρα έναρξης: 21:00 στο Σχολείο Δαμάστας. Είσοδος: Ελεύθερη

Σάββατο 15 Αυγούστου:

v Πρωινός εκκλησιασμός στην εκκλησία της Παναγίας προστάτιδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμάστας, Αρτοκλασία.

v Επίσημη έναρξη των Εκδηλώσεων στο Πολιτιστικό και Λαογραφικό Κέντρο Δαμάστας

v Χοροεσπερίδα με Κρητική και Λαϊκή μουσική από το συγκρότημα του Κώστα Χρονάκη.

Ώρα: 21:30 στο προαύλιο του σχολείου Δαμάστας. Είσοδος: Ελεύθερη  

Δευτέρα 17 Αυγούστου:

v Θεατρική παράσταση με συμμετοχή των παιδιών της Δαμάστας. Ώρα: 21:00 στο προαύλιο του σχολείου Δαμάστας. Είσοδος: Eλεύθερη

Τρίτη 18 Αυγούστου:

v Αθλοπαιδίες, Ώρα: 18:00 στο γήπεδο Δαμάστας

v Βραδινή προβολή κινηματογράφου, στο σχολείο Δαμάστας με είσοδο ελεύθερη, ώρα 22:00.

Τετάρτη 19 Αυγούστου:

v Φιλικός αγώνας παλαιμάχων, Αθλητικού Ομίλου Δαμάστας. Ώρα 18:00 στο γήπεδο Δαμάστας

v Συναυλία σύγχρονής έντεχνης ελληνικής μουσικής σκηνής και όχι μόνο από το Δαμαστιανό μουσικό Ανδρέα Παπαδάκη (Πιάνο-Τραγούδι) την Μαρία Κοπανάκη (Τραγούδι) και τον Γιώργο Κριτσωτάκη (Κιθάρα-Τραγούδι), στο προαύλιο του Σχολείου Δαμάστας. Ώρα: 21:30. Είσοδος ελεύθερη

Πέμπτη 20 Αυγούστου:

v Πορεία Δαμάστα - Κερατίδι με σύνθημα «ΠΟΤΕ ΠΙΑ». Ώρα:18:00. Εσπερινός.

v Θεατρική Παράσταση από την Θεατρική Ομάδα ΠΕΙΡΑ(Γ)ΜΑ, βασισμένη στο Ιστορικό μυθιστόρημα του Σπύρου Τζόκα "Ο Κύκλος των Μάταιων Πράξεων", πάνω στη ζωή και το θάνατο του Μικρασιάτη αγωνιστή Ναπολέοντα Σουκατζίδη. Στο προαύλιο του Σχολείου Δαμάστας. Ώρα: 21:30. Με προαιρετική ελεύθερη συνεισφορά.

Προλογίζει με ομιλία του ο Αριστομένης Συγγελάκης, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος Σ.Ε. Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Οφειλών Γερμανίας προς Ελλάδα με θέμα ομιλίας "Μνήμη, Αντίσταση, Διεκδίκηση! Οι γερμανικές οφειλές στο επίκεντρο".  

Παρασκευή 21 Αυγούστου:

v Επίσημο Μνημόσυνο των εκτελεσθέντων, στο Κερατίδι.

v Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου Δαμάστα - Κερατίδι - Δαμάστα.

v Τελετή Λήξης Εκδηλώσεων και απονομές, στο Πολιτιστικό Κέντρο, στις 21:00.

Η καθιερωμένη εκδρομή του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα 29 έως 31 Αυγούστου 2015 με προορισμό "Σαντορίνη". Αναχώρηση το Σάββατο 29/08/2015 στις 9:30 από το Λιμάνι Ηράκλειου (επιστροφή απόγευμα Δευτέρας 31 Αυγούστου).

Τιμή εισιτηρίου: 150€/άτομο για τα μέλη και 165€/μη μέλη, παιδιά έως 3 ετών δωρεάν & παιδιά 4-10 ετών 30% έκπτωση. Η τιμή περιλαμβάνει, 2 διανυκτέρευσεις σε δίκλινο/τρίκλινο, εισιτήριο Ηράκλειο / Σαντορίνι / Ηράκλειο με ιπτάμενο δελφίνι, ξενάγηση νησιού, μεταφορά από λιμάνι Σαντορίνης προς ξενοδοχείο και επιστροφή. (Κρατήσεις θέσεων έως 20/08/15 με πλήρη εξόφληση).

Για πληροφορίες: Γεώργιος Σαρρής (6944420970), Γιάννα Ασκιανάκη (6945644358).

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια