Ειδήσεις

Κ. Μητσοτάκης: "Με ημερομηνία λήξης η βοήθεια στη Κυβέρνηση"

Για τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και για την πορεία των διαπραγματεύσεων μίλησε σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ημερομηνία λήξης έχει η βοήθεια, που παρέχουμε στην Κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός σύντομα θα αναζητήσει άλλη πλειοψηφία από την ίδια Βουλή ή θα προκηρύξει εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Από την πρώτη ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα έχει καταστεί σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα διασπασμένο κόμμα και ότι έχει απωλέσει τη δεδηλωμένη στη Βουλή. Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή κυβερνά με τις ψήφους των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η δεδηλωμένη των 162 βουλευτών πάνω στην οποία στηρίχθηκε ο κ. Τσίπρας σήμερα δεν υπάρχει. Αυτή η κατάσταση δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί επί μακρόν, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν πλειοψηφίες δυο ταχυτήτων, μια που θα ψηφίζει μνημονιακούς νόμους και μια που θα ψηφίζει αριστερά νομοσχέδια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως ομολόγησε ο κ.Μητσοτάκης, για τις προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην Κυβερνητική πολιτική, «ορίσαμε μια ημερομηνία λήξης στη βοήθεια που παρέχουμε στην Κυβέρνηση έτσι ώστε να υποχρεώσουμε τον πρωθυπουργό να  δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις. Ή θα αναζητήσει άλλη πλειοψηφία από την ίδια Βουλή ή θα προκηρύξει εκλογές. Προσωπικά προτιμώ την εναλλακτική της συγκρότησης μια άλλης Κυβέρνησης με στελέχη αναγνωρισμένης αξίας που μπορούν να φέρουν εις πέρας την εφαρμογή του προγράμματος».

Είμαι πεπεισμένος ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το στελεχιακό δυναμικό που διαθέτει αλλά και με τη ρητορική που έχει υιοθετήσει περί πραξικοπήματος και εκβιασμών είναι παντελώς αδύνατον να υλοποιήσει το πρόγραμμα αυτό ακόμα και αν καταφέρει να το περάσει από τη Βουλή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αυτήν τη στιγμή αντιμετωπίζουμε τα απόνερα του εσωτερικού διχασμού του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι το ένα τρίτο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι θιασώτες της δραχμής και ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα», και πρόσθεσε πως «πρέπει να εστιάσουμε στην ουσία που είναι η διαπραγμάτευση με την τρόικα και η επίτευξη της καλύτερης δυνατής συμφωνίας. Δυστυχώς για ακόμη μια φορά βλέπουμε αυτό το ενοχλητικό θέατρο εντυπώσεων για το που θα μείνει ή τι θα κάνει ή πως θα μετακινηθεί η τρόικα την ώρα που η πραγματική οικονομία μαραζώνει και οι επιχειρήσεις κλείνουν».

«Εάν η Κυβέρνηση αναζητήσει τεχνοκρατική ή πολιτική βοήθεια στη διαπραγμάτευση και τείνει τη χείρα βοηθείας προς την αντιπολίτευση, κανείς δεν θα αρνηθεί. Εμείς τα έχουμε περάσει και ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία. Η διαπραγμάτευση ενός τρίτου προγράμματος είναι μια εξαιρετικά δύσκολη και περίπλοκη τεχνοκρατική και πολιτική διαδικασία που δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε δυο εβδομάδες - πόσο μάλλον μέσα στην αυγουστιάτικη ραστώνη», υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης.

«Μακάρι να έχει δίκιο το Υπουργείο Οικονομικών και να ισχύσουν τα χρονοδιαγράμματα. Εάν δεν καταφέρει η Κυβέρνηση να κλείσει τη συμφωνία μέχρι τις 12 Αυγούστου, τότε θα χρειαστεί ένα δεύτερο δάνειο - γέφυρα που θα φέρει αυτόματα στο τραπέζι τρίτο πακέτο προαπαιτούμενων». Τελειώνοντας ανέφερε, πως «η Κυβέρνηση έπαιξε στα ζάρια τη χώρα και έχασε. Η πολιτική ενηλικίωση του ΣΥΡΙΖΑ στοίχισε πολύ ακριβά στην πραγματική οικονομία, θα έρθει η ώρα και για την απόδοση των ευθυνών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια